Genel

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti iddiası! Hıncal Uluç kimdir neden öldü kaç yaşındaydı?

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç'un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. 83 yaşında hayatını kaybeden Hıncal Ulıç kimdir, en son hangi gazetede köşe yazarlığı yapıyordu. Hıncal Uluç aslen nerelidir, Hıncal Uluç'un hastalığı neydi? İşte detaylar...

Son dakika haberi... Gazeteci Hıncal Uluç'tan acı haber geldi. Türk medyasının duayen isimlerinden Hıncal Uluç'un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği duyuruldu. Hıncal Uluç kimdir aslen nereliydi, neden hayatını kaybetti en son hangi gazetede köşe yazarlığı yaptı sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Hıncal Uluç'un 83 yaşında tamamlanan ömrüyle ilgili önemli mihenk taşları ve ölüm haberinin detayları...

Milli Gazete internet sitesinden duyurduğu haberde gazeteci Hıncal Uluç'un hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hıncal Uluç'un tedavi gördüğü hastanede entübe edildiği doktorların tüm müdahalelerine rağemen yaşama tutunamadığı ifade edildi.

Öte yandan Hıncal Uluç'un öldüğüne ilişkin haberin "gerçek" olmadığı ifade edildi. Sabah Gazetesi spor yazarı Fatih Doğan Hıncal Uluç hayatta olduğunu Florence Nightingale hastanesinde tedavisine devam edildiğini duyurdu. Doğan Twitter paylaşımda “Hıncal Uluç öldü!” yanlış bilgisini düzeltmek adına ilgilenen en yakın kişiyle konuşarak 3 saat önce zaruret üzerine bu paylaşımı yapmıştım. Yine benzer bir dolaşım olunca 22.15’te yine sordum. Durumu stabil. Yoğun bakımda tedavisine devam ediliyor. Allah şifa versin." ifadelerini kullandı.

 

HINCAL ULUÇ KAÇ KİMDİR KAÇ YAŞINDAYDI?

83 yşında hayatını kaybettiği açıklanan Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939'da Kilis'te dünyaya gözlerini açtı. Çerkez kökenli büyük babası Hüseyin Bey Osmanlı zamanında önce Lübnan, Suriye sonra da Türkiye’ye Manyas'a göçmüşlerdir. Dedesi (annesinin babası) Kilis müftüsü Muharrem Kemal Bilgiç'dir. Annesinin adı Suat’dır.

Abisinin adı Öcal, erkek kardeşinin adı Hüseyin Kemal, kız kardeşinin adı Serpil’dir. Hıncal Uluç, üç yaşına kadar anneanne ve teyzesi tarafından büyütüldü. Sebebi ise subay olan babasının o doğduğunda İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman tanklarının manevra yaptığı Bulgar sınırında görevli olmasıydı. Sonrasında babası Fuat Uluç Çaldıran'a tayin olduğunda küçük Hıncal Uluç da da ailesine kavuşur. Ardından tayinler durmaksızın deavm eder. 1945 yılında Van'da o meşhur Van depremine tanıklık eder daha sonra gidilen Bandırma'da Hıncal da ilkokula başlar. İki ayrı okulda ilk üç sınıfı okur. Fuat Uluç Bandırma'dan sonra 1950'de tekrar Kilis'e  tayin olur Hıncal Uluç ilkokulu burada Kemaliye İlkokulu'nda bitirir.

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Hıncal Uluç'un kuzenidir. Ahmet Taner Kışlalı’nın babası Hüsnü Bey, Uluç'un anneannesi Velime Hanım'ın kardeşidir. Yani Ahmet Taner Kışlalı’nın babası, Hıncal Uluç'un annesinin dayısı olur.

1952'de Antakya, 1955'te de Ankara (Ortaokula Antakya'da başlayan Hıncal, geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi'nde tamamlar) vardır sırada. Çok mutlu bir ailede büyüyen Hıncal Uluç, 1980'e kadar burada kalacaktır. Annesi doktor, babası mühendis olmasını isterken Uluç'un kendisi de avukat olmak istemektedir. Ama ne olursa olsun İngilizce'yi öğrenme hevesi yüzünden İstanbul Edebiyat Fakültesi'ne gelir. Bir sömestr sonunda tekrar Ankara'ya döner. Bir sene sonra da 1958 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanır.

Galatasaray'a üye olan Hıncal Uluç, aynı zamanda Mülkiyeliler Birliği, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve İstanbul Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

1977 yılında Yankı'nın İngilizce bir özetini çıkarmak için yabancı bir eleman ararken, iş başvurusunda bulunan Amerikalı arkeolog Holly Hartquist ile tanışıp evlendi. Çocuğu olmadan 1983 yılında boşandı. Bir daha da evlenmedi.

1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu topuğundan vurulmuştur. 2004 yılında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı yazı nedeniyle, 2008 yılında sonuçlanan mahkemece 1 ay hapis ve 898 YTL cezaya çarptırıldı.

Haftalık dergisinin 2005 yılı Sevgililer Günü sayısına manken Ece Gürsel ile birlikte kapak oldu bu fotoğraf o dönem çok ses getirdi.

Hıncal Uluç son olarak Sabah Gazetesi başyazarlığını yapıyordu.