Ekonomi

Ünlü İngiliz gazetesi FT’den, Türkiye seçimleri hakkında iddia!

Dünyanın et etkin gazetelerinden İngiliz Financial Times gazetesinden Türkiye’nin 2023 yılında yaşayacağı seçimlerle ilgili tahmin yaptı. Gazete, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yeniden kazanması halinde ekonomide yaşanacaklar hakkında tahminlerde bulundu

Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi Financial Times, Türkiye’de 2023 senesinde yapılacak seçimlerle ilgili çok ilginç iddialarda bulundu. Gazete, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yeniden kazanması halinde ekonomide yaşanacaklar hakkında tahminlerde bulundu.

2023 senesiyle ilgili çeşitli ülkelerle ilgili tahminlerini kaleme alan Financial Times yazarları, Türkiye için de iddialı öngörülerde bulundu.

Gazete yazarlarının Türkiye hakkındaki başlıca tahmin konusu ise 2023 yılında yapılacak seçimler oldu.

Gazetenin Türkiye muhabiri Laura Pitel, “Haziran ayında yapılması beklenen seçimlerde Erdoğan dönemi sona erer mi?” sorusuna “hayır!” yanıtını verdi.

ERDOĞAN TEKRAR SEÇİLİRSE NE OLUR SORUSUNA YANIT

Gazete, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, azalan popülaritesinin azalmasına rağmen iktidarda kalmak için birçok yönteme başvuracağın iddia etti.

Pitel makalesinde, Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi durumunda yaşanabileceklere dair de ilginç öngörülerde bulundu.

 

Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde, Türkiye’nin zaten sorunlu olan ekonomisinin daha da kötüleceğini savunan Pitel, yaşam standartlarındaki düşüşün daha artacağını ve özgürlüklere de sınırlama geleceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde en gerçekçi rakibinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu vurgulayan gazete, İmamoğlu’na bu ay verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının büyük bir tepki yaratıp muhalefeti büyütüp büyütmeyeceğinin ise soru işareti olduğu yorumunda bulundu.

UKRAYNA, AVRUPA, FED, ÇİN TAHMİNLERİ

Diğer yandan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hakkında da tahminde bulunan FT, 2023 yılında Ukrayna’da bir ateşkes ya da barışın olası gözükmediği tahmininde de bulundu.

Financial Times, ABD Merkez Bankası Fed”in faiz indirimlerine de 2023’te başlamayacağını iddia ederek, piyasaların fonlama faizinin 2023’ün ilk yarısında yüzde 4,9 ile zirveyi görmesini ve eylülde yüzde 4,7’e, aralıkta yüzde 4,4’e gerilemesini beklediğini vurguladı.

Gazete ayrıca, Fed’in Açık Piyasa Komitesi üyelerinin büyük çoğunluğunun 2023’ün yüzde 5 ve üstü bir faizle kapanacağına inandığının da altını çizdi.

Gazete ayrıca, Çin’in Tayvan’ı işgal etmeyeceğini ancak abluka altına alabileceğini ancak bunun 2023’te gerçekleşmeyeceğini de iddia etti.