Magazin

Ünlü iş adamı Kaya Sabancı Bodrum'daki villasını 12 milyon dolara sattı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşadığı lüks sitede iş insanı Vedat Aşçı tarafından saldırıya uğrayan ünlü iş insanı Kaya Sabancı villasını 12 milyon dolara sattı.

ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı tarafından darp edildiğini iddia eden ve hastanelik olan Kaya Sabancı’nın 710 metrekarelik lüks villasını 12 milyon dolara sattığı ortaya çıktı.

KAYA SABANCI'YA VİLLASINI SATTIRAN NEDEN!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kaya Sabancı'nın Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’ndeki Mandarin Oriental Otel ve Sitesi’nde 20 Haziran 2024 tarihi akşamı meydana gelen olayda bir restoranın açılışı sırasında tartıştığı Mandarin Oriental’in sahibi ve ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı tarafından darp edildiğini iddia edildi.

Olayın ardından iki taraf birbirinden şikayetçi olarak hukuk mücadelesi başlatırken Sabancı’nın villasını 12 milyon dolar karşılığında finansal teknoloji alanında faaliyet gösteren bir şirkete sattığı öğrenildi.

SABANCI'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Olaya karışanlar ile ilgili şikayetçi olacaklarını söyleyen Kaya Sabancı’nın avukatı Ömer Reşat Kayran'ın olay günü yaptığı açıklamaların bir kısmı şu şekilde;; “Bugün saat 9 sıralarında Kaya Bey, Mandarin Oriental Sitesinde davetli olduğu bir restoranın açılışında Mandarin Oriental’ın sahibi ve işletmecisi olan Vedat Aşçı’ya selam verdikten sonra Vedat Aşcı’nın bizzat kendisi ve azmettirmesiyle de korumaları tarafından darbedildi.

Şu an Amerikan Hastanesi’nde müşahede altında, tetkikleri yapılıyor, raporları bekliyoruz. Olayın akabinde yine Vedat Aşçı’nın yönlendirmesiyle içeriye ambulansa müsaade edilmediği ve aynı zamanda giren ambulansın da çıkmasına müsaade edilmediğine ilişkin elimizde görüntüler ve fotoğraflar var. Biz Vedat Aşçı, korumaları ve güvenlikleri ile ilgili hukuki süreci takip ediyoruz ve başlattık.

Kaya Bey bugün müşahede altında, hastanede kalacak, yarın sabah durumuna bakılacak ve gerekiyorsa taburcu edilecek. Otel içerisinde bir restoran var. Kaya Bey de oraya davetli gittiklerinde, Kaya Bey’in de belirttiği selam vermeme müteakiben bana saldırdı şeklinde.'' dedi.

KAYA SABANCI KİMDİR?

Hacı Mehmet Sabancı’nın oğlu ve ailenin denizcilik sektöründe faaliyet gösteren firması YASA Holding’in sahibi Yalçın Sabancı’nın kardeşi olan Kaya Sabancı, 2004 yılından oğlu Cem Sabancı’nın trajik ölümünün ardından hayatını Amerika’da sürdürmeye başlamıştı.

Kaya Sabancı, iş dünyasındaki faaliyetlerine Miami’de kurduğu Kasa International Corp. adlı şirketle devam ediyor.

Yalı Çapkınıʼnın çekildiği Sakıp Sabancı Yalısı 1 milyar 250 milyon TL'ye satılıyor!

Sabancıların satılık Atlı Köşkü'nde sona gelindi! İcralık hisseye 200 milyon TL'lik rekor teklif!