29 / 04 / 2024

Ünlü markaların gözü Kordon'da!

Ünlü markaların gözü Kordon'da!

Kordon, İstanbul'daki lüks restorancıların da ilgi odağı haline geldi. Nusr-et Steakhouse ve Big Chefs başta olmak üzere birçok ünlü marka, İzmir'in Birinci Kordonu'nda yatırım yapmak amacıyla araştırmalara başladı.




Birinci Kordon'da yer alan 120 işletme eğlenceden gastronomiye, lüks butiklerden müzelere ve kitapçılara kadar geniş bir alanda hizmet veriyor. Bu özellikleri, deniz manzarası ve günün her saatinde sunduğu görsel güzellikleriyle  İzmir  denince akla gelen Kordon, İstanbul'daki lüks restorancıların da ilgi odağı haline geldi. Nusr-et Steakhouse ve Big Chefs başta olmak üzere birçok ünlü marka, İzmir'in Birinci Kordonu'nda yatırım yapmak amacıyla araştırmalara başladı.

Balık, et restoranları, kafe ve barların ağırlıkta yer aldığı Kordon'da kira fiyatları da mekanın büyüklüğü ve konumuna göre değişiklik gösteriyor. Örneğin bazı mekanların ayılık kirası 15 bin lira iken bazılarının ise 75 bin lirayı bulabiliyor. Bu rakamların yatırım yapmak isteyenleri ürkütmeyeceğini belirten Kordon İşadamaları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, iyi markalar eklendikçe Kordon'un göz kamaştıran günlerine geri döneceğini belirtti. 


'Mavi Bayrak' modeli

Birinci Kordon'un kalitesini artırmak amacıyla 'Mavi Bayrak' projesini hazırladıklarını da söyleyen Kordon İşadamaları Derneği Başkanı Şanlı, "Plajlarda uygulanan 'Mavi Bayrak' modelinin bir benzerini Kordon'da yer alan restoran kafe ve barlar için uygulayacağız. Standartları, kuralları belirleme aşamasındayız. Bu projöe ile kalite, hijyen, engelli tuvaleti, engelli girişi, personel bakımı, hizmet ve servis kaliteleri göz önüne alınacak ve projeyi 2015 yılında hayata geçireceğiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön