Ekonomi

Ünlü milyarder, servetini bağışlayacağını duyurdu!

Amazon’un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos, 124 milyar dolarlık servetinin büyük bir bölümünü bağışlayacağını duyurdu. Bezos, bağış için belirlediği kriterleri açıkladı.CNN'e konuşan Bezos, servetinin çoğunu bağışlamayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda 'Evet' cevabını verdi

Amazon'un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos servetini bağışlama kararı aldığını açıkladı. CNN'e konuşan Bezos, servetinin çoğunu bağışlamayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda 'Evet' cevabını verdi.

Ünlü milyarder Bezos , söz konusu bağışı hayattayken yapmayı planladığını özellikle vurguladı.

NEREYE BAĞIŞ YAPACAĞINI AÇIKLAMADI AMA…

Bezos, nereye bağış yapacağı ile ilgili de kriterlerini açıklarken insanlığı birleştirebilecek ve derin sosyal ve politik bölünmeleri iyileştirebilecek kişileri desteklemek istediğini ifade etti.

Jeff Bezos hangi kurum veya kuruluşlara ne kadar bağış yapacağı hakkında detaylı bir bilgi vermekten kaçındı.

DÜNYANIN EN ZENGİN DÖRDÜNCÜ İNSANI

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Jeff Bezos, geçtiğimiz yıllarda 38 milyar dolarlık boşanma anlaşması ile eşinden ayrılmıştı.

ESKİ EŞİ BOŞANMANIN ARDINDAN BAĞIŞ YAPMIŞTI

Eşinden boşandıktan sonra Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, ABD'de aşevleri ve yardım kuruluşlarına dört ay içinde 4,2 milyar dolar gibi bir rakamla bağışta bulunduğunu açıklamıştı.

Scott blogunda bağış için 6.500 yardım kuruluşu arasından 380'ini seçtiğini ifade ederek şu açıklamaya imza atmıştı:

Covid-19 salgını, zaten zor durumda olan Amerikalılar için çok yıkıcı oldu. Ekonomi ve sağlık açısından kadınlar, beyaz olmayanlar ve yoksulluk içinde yaşayan insanlar daha fazla kayba uğradı. Bu sırada milyarderlerin servetleri de ciddi oranda arttı.

 

Scott, yardımlarını gıda güvensizliği, ırksal eşitsizlik ve yoksullara odaklanan ve özellikle de bağış alamayan kuruluşlara yaptığını da ifade etmişti.

Jeff Bezos kimdir?

Jeff Bezos, 1986 yılında Princeton Üniversitesi bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliği bölümününden dereceyle mezun. Bezos, üniversiteden mezun olduktan sonra finans teknolojisi ve telekomünikasyon girişimi olan Fitel’de işe başladı.

Kısa sürede müşteri hizmetleri müdürlüğüne terfi eden Bezos, bir süre sonra bankacılık sektörüne geçti. Jeff daha sonra yeni kurulan DE Shaw & Co isimli yatırım şirketine geçti. Bezos henüz 30 yaşındayken DE Shaw & Co şirketinin kıdemli başkan yardımcılığına terfi etti.

Bezos, finans sektöründe başarılı bir kariyer yapmış olsa da gelişmekte olan e-ticaret dünyasına adım atmak istedi. Bu nedenle DE Shaw şirketinden çevrim içi bir kitapçı kurmak için harekete geçti.

E-ticaret devi hâline gelen ve dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından sık sık tercih edilen Amazon, tıpkı başarılı birçok girişim gibi bir garajda şekillendi. Amazon, ilk etapta Cadabra olarak yola çıktı, bir süre sonra isimde değişikliğe gidildi.

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Asgari ücretli çalışan ne kadar kıdem tazminatı alır?

Memur ve emekliye yapılacak ek zam hesaplandı! 1.971 lira…

Türkiye, internet üzerinden alışverişi sevdi! İşte 6 ayda harcanan rakam!