Magazin

Ünlü oyuncu Hazal Kaya ile ev sahibi arasındaki 'küf kokulu ev' davasında son dakika gelişmesi!

Ünlü Ünlü oyuncu Hazal Kaya ve küf kokusu sebebiyle evini kiralamaktan vazgeçtiği Doç. Dr. Başaran Ruhet Genç arasındaki davada son dakika gelişmesi yaşandı. 

Ünlü oyuncu Hazal Kaya ve küf kokusu sebebiyle evini kiralamaktan vazgeçtiği Doç. Dr. Başaran Ruhet Genç davalık olmuştu. Mahkemenin karşılıklı olarak açılan manevi tazminat davalarını red etmesinin ardından taraflar dosyayı üst mahkemeye taşıdı.

230 BİN TL'LİK İRA TAKİBİ BAŞLATTI

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ünlü oyuncu Hazal Kaya, Ali Atay ile nişanlı olduğu süreçte annesi ve nişanlıyla birlikte yaşamak üzere Göktürk Ormanı içerisinde bulunan Doç. Dr. Başaran Ruhet Genç'e ait bir ev kiralamıştı.

İddiaya göre, evde ağır küf kokusu fark eden oyuncu durumu ev sahibine söylemişti. Genç, duruma olumlu yaklaşmayınca sözleşmesini feshetmişti. Peşin ödediği parayı geri alamayan Hazal Kaya, 230 bin liralık icra takibi başlatıp ev sahibinin mal varlığına haciz konuldu.

MAĞDUR OLDU

Hazal Kaya ve Başaran Ruhet Genç karşılıklı olarak İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 200 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ev sahibi Başaran Ruhet Genç sunduğu mahkemeye sunduğu dilekçede, maddi manevi zarara uğradığını, banka hesabını kullanamadığı için maaşını çekemediğini, haciz konulduğu için oto yollarını kullanamadığını büyük mağduriyet yaşatan Hazal Kaya'dan şikayetçi olduğunu ifade etti.

 
O EVDE YAŞAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Hazal Kaya mahkemeye sunduğu dilekçede, evin kiralanması sonucu manevi olarak yıprandığını, annesinin kanser hastalığını yeni atlatması ve astım hastalığından dolayı evde yaşamasının mümkün olmadığını ifade etti. Evin bir yıllık kirasını o tarihlerde ödediğini, durumu ev sahibine bildirdiğini olumlu sonuç alamayınca hukuki yollara başvurduğunu belirtti.

MAHKEMEDEN RED KARARI

Mahkeme, Hazal Kaya'nın kira sözleşmesini küf nedeniyle haklı olarak feshedilmesinden dolayı manevi olarak zarara uğradığı ancak kira ilişkisinden dolayı uyuşmazlık bulunduğu, kişilik haklarına yönelik saldırı halinin olmadığını; manevi tazminat koşulların oluşmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar sonrası taraflar dosyayı üst mahkemeye taşıdı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar sonrası taraflar dosyayı üst mahkemeye taşıdı. İstanbul İstinaf Mahkemesi, davayı kabul etti. Üst mahkeme, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği manevi tazminat red kararını onadı.

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi! Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi! 

Hazal Kaya bir senede üç defa taşındı!