27 / 04 / 2024

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.



Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında sabah saatlerinde yürekleri ağza getiren bir deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada saat 07.27'de merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesinin yaklaşık olarak 41 kilometre açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini kaydetti.

Marmaris açıklarında meydana gelen depremden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş da resmi X hesabı https://twitter.com/profobektas üzerinden paylaşım yaptı. 

Osman Bektaş açıklamasında Ege'deki deprem tehlikesinin arttığına değinerek, şunları kaydetti:  "Büyük gerilmelerin kaynağı olan Girit-Rodos dalma-batma zonunun son bir yıl boyunca kuzeye aktardığı stres Muğla ve çevresindeki fayları sürekli gererek Batı Anadolu deprem kümesinin daha da büyümesine zorluyor."


KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'ın konu ile ilgili paylaşımı şu şekilde:

4,4 MUĞLA DEPREMİ
Egede deprem tehlikesi dünden daha fazla !
Neden ?
Büyük gerilmelerin kaynağı olan Girit-Rodos dalma-batma zonunun son bir yıl boyunca kuzeye aktardığı stres Muğla ve çevresindeki fayları sürekli gererek BATI ANADOLU DEPREM KÜMESÎNİN daha da büyümesine zorluyor.

KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

2023'ün başında, bir evin satış fiyatı ne kadardı, şu an ne kadar? 'Çimento sudan ucuz' hesabı sosyal medyayı karıştırdı

Son Uyarı! Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın!

Şubat ayında buna yatırım yapan yaşadı! Tek tek açıklandı, en çok o yatırım aracı kazandırdı!


Geri Dön