Ekonomi

Ünlü uzman yeni asgari ücreti ve emekli maaşını açıkladı! İşte 2023 yılı asgari ücreti ve emekli maaşı

Milyonlarca insanın göz kulağı yılbaşına belli olacak olan emekli maaşı ve asgari ücrette. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili tahminini paylaştı. İşte detaylar…Asgari ücret ile birlikte diğer kalemlere de tek tek zam geldi

Geçtiğimiz yıl 4 bin 253 lira olan asgari ücrete temmuz ayında yüzde 30 zam yapılarak asgari ücretin net rakamı 5 bin 500 lira oldu. Asgari ücret ile birlikte diğer kalemlere de tek tek zam geldi. Şüphesiz asgari ücret dışında en çok merak edilen konu ise emekli maaşlarına gelen zam oldu.

Asgari ücret ile birlikte artan emekli maaşlarında yeni bir gelişme yaşandı. Emeklilerin ve çalışanların gözü kulağı 1 Ocak 2023’te artacak olan asgari ücret ve emekli maaşlarına gelecek olan zamda.

Hal böyle olunca da ünlü ekonomist ve uzmanlar ise yıl başı hakkındaki açıklamalarını tek tek paylaşmaktalar.

Bir açıklama da SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, resmi sosyal medya hesabından konu ile alakalı olarak şu cümlelerini kullandı:

“1 Ocak 2023’te; asgari ücret 7. 500 lira, En düşük emekli aylığı 5. 000 lira olur diye tahmin ediyorum…”

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Ucuz konut fırsatı için son birkaç adım! TOKİ 2022 başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ Konut Projesi’nde şartlar neler

Demir ve çimento fiyatları azalmaya devam ediyor! Güncel demir ve çimento 10 Eylül 2022 fiyat listesi