Eğitim

Ünlülerin dekoratörü Kelly Hopen tasarım okulu kurdu!

İngiliz dekoratör Kelly Hopen 'Kelly Hoppen Design School' adında bir okul kurdu

David-Victoria Beckham, Anthony Hopkins, Gwyneth Paltrow ve Jude Law gibi dünyaca ünlü yıldızların evlerini dekore eden İngiliz dekoratör Kelly Hopen: Bu işi yapmak için doğmuşum!

Kelly Hoppen, ünü, ülkesi İngiltere'nin sınırlarını çoktan aşmış bir iç mimar ve dekoratör... Şansı ise, Formula 1 yarışçısı Guy Edwards'ın, kendi dairesini görüp beğenmesi ve ondan, kendisi için de benzer bir ev yapmasını istemesiyle değişmiş. İlk ünlü müşterisi daha sonra bir dolu ünlüyü de beraberinde getirmiş. Bugün; David ve Victoria Beckham, Anthony Hopkins, Gwyneth Paltrow, Jude Law gibi ünlü isimler, onun ince zevki ile dekore edilmiş evlerde yaşıyor. Ünlü oyuncu Sienna Miller'ın eski üvey annesi olan; Londra'da yaşayan ve yakın zamanda Notting Hill'de bir showroom açan Hoppen, bugüne dek villadan şaleye, uçaktan tekneye, ofise ve otele kadar çok keyifli ve farklı mekanların dekorasyonunu yapmış. Hoppen, internet üzerinden yayın yapan Womenist dergisinin sorularını yanıtladı:

Güney Afrika'da doğmuşsunuz. Bunun, işinize nasıl bir etkisi oldu?
Güney Afrika'da büyümek bir ayrıcalıktı. Orayla ilgili çok güzel anılarım var. Özellikle de büyükannemin evinde geçirdiğim zamanlar benim için muhteşemdi. Gerçek, sımsıcak bir aile eviydi orası. Orayı düşündüğümde içim sıcacık oluyor. O evdeki ışıltıyı, bugün yaptığım evlere taşımaya çalışıyorum galiba...

Bu mesleğe yönelirken anne ve babanızdan nasıl etkilendiniz?
Hem annemden, hem de babamdan çok etkilendim. Maalesef babam ben daha çok gençken vefat etti, bu da hayatımı çok etkiledi. Annem inanılmaz bir iş kadını. Antika kitaplar ve haritalar konusunda uzmandı ve bugün kendi ismini taşıyan Stephanie Hoppen Gallery'yi işletiyor. Ben onun çalışmasını seyrederek çok şey öğrendim. Erkek kardeşim Michael'ın da kendi fotoğraf galerisi var. Biz birbirine çok yakın, oldukça yaratıcı bir aileyiz yani...

İLK İŞİ MUTFAK
Ne zaman bu mesleği seçmeye karar verdiniz? Ondan önce başka bir iş yapıyor muydunuz?
Ben kariyerime 16 yaşındayken başladım diyebilirim. Bir aile dostumuz için mutfak tasarladım. O zamandan beri de bu işi yapıyorum. Annemin dediğine göre çok küçük yaşlardan beri evde devamlı eşyaların yerini değiştirerek en hoş şekli vermeye çalışırmışım. Sanırım bu işi yapmak için doğmuşum. Çok da seviyorum yaptığım şeyi...

Dünyada 'taupe' rengi en iyi kullanan dekoratör olarak biliniyorsunuz. Bize bu renkten ve bu rengi kullanış şeklinizden bahseder misiniz?
Taupe; köstebek derisi rengi içinde hafif grilik barındıran bir bej rengidir. Bana göre çok doğal bir renk. O yüzden de tüm tasarımlarımın bel kemiğini bu renk oluşturuyor. Kendi içinde çok sakin bir renk olduğundan, kullananlara da bu rahatlık hissini veriyor. Ben duvar boyası konusunda tam istediğim doğal tonları yakalayamadığımdan, sonunda kendi duvar boyası renklerimi de ürettim.

TÜRKİYE BİR KÖPRÜ GİBİ
Daha önce Türkiye'ye geldiniz. Türk evleri, onların dekorasyonu ve Türk tasarımları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye muhteşem bir ülke! Ben kariyerimi Doğu ve Batı filozofisi üzerine kurdum. Türkiye tam bu ikisinin ortasında yer alıyor ve bir köprü görevi görüyor. Türkiye'nin çok farklı bir rengi, vibrasyonu var. Ayrıca Osmanlı stili de bence çok hoş.

Bize stilinizi anlatabilir misiniz?
Kendi stilim için, Doğu ve Batı'nın sade bir sentezi diyebilirim.

Aynı zamanda yazdığınız kitaplarla insanlara önerilerlerde de bulunuyorsunuz. Peki profesyonelliğinizi ev dekonasyonu dışında nerelerde konuşturuyorsunuz?
Çok farklı konularda ve alanlarda çalışıyorum. Özel evlerden, villalardan, şalelerden yatlara ya da uçaklara, otellere, ofislere dek çok farklı mekanlar için tasarımlar yapıyorum. Dekoratörlüğümün yanı sıra boya, kumaş, perde, yatak takımları, ev aksesuvarları, yemek takımları, mum, oda kokuları, halı ve mobilya da üretiyorum.

ÖĞRETMEYİ ÇOK SEVİYORUM
Bir tasarım okulunuz var. Bundan bahseder misiniz?
Kelly Hoppen Design School adında, tecrübelerimi gençlerle paylaşabileceğim bir okul kurdum. Öğretmek ve oradaki çocukların yükselişini görmek bana çok büyük keyif veriyor. Senede sekiz sınıf açıyoruz, hepsi de hemen doluyor. Okulun bu kadar popüler olması çok gurur verici.

ALTI KİTABIM VAR
Aynı zamanda bir yazarsınız da... Yazmaya devam edecek misiniz?
Bugüne dek altı kitap yayınladım (Table Chic, East Meets West, In Touch, Close Up, Style&Home). Şu anda yeni bir kitap üzerinde çalışıyorum. Kendi deneyim ve bilgimi okuyucular ile paylaşmayı ve onların da yaratıcılıklarını geliştirerek, kendi evlerini kendi bütçeleri ile daha da güzelleştirmelerine yardımcı olmayı seviyorum. Bu kitaplar sayesinde okulum Kelly Hoppen Design School'u açtım. Birilerine bir şeyler öğretmenin ne kadar hoşuma gittiğini bu şekilde farkettim çünkü.
Günaydın