28 / 04 / 2024

Ünlülerin yeni yatırım tercihi Kule Vinç!

Ünlülerin yeni yatırım tercihi Kule Vinç!

Son 7 yılda katlanarak artan talep, ünlülerin de dikkatini çekti ve daha önce bu sektöre yönelik yatırımı olmayan ünlü sanatçıların birçoğu da yatırım için şirketlerin kapılarını aşındırmaya başladı.




Türkiye'de birbiri ardına yükselen inşaatlar ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması, kule vinçlere olan talebi patlattı Son 7 yılda katlanarak artan talep, ünlülerin de dikkatini çekti ve daha önce bu sektöre yönelik yatırımı olmayan ünlü sanatçıların birçoğu da yatırım için şirketlerin kapılarım aşındırmaya başladı. 


Yılda yaklaşık 400 kule vincin satıldığı ve bin dolayında da kiralandığı sektörde en fazla yatırımı olan ünlü isim ise Bülent Ersoy fiyatların 150 bin Euro'dan başladığı kule vinçlerin 3 yılda kendini amorti etmesi ve büyük talep karşısında kayıtsız kalamayan diğer ünlülerin de kendilerine başvurduğunu belirten BEMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Candar Can ile bu yeni yatırım alanım konuştuk.


Candar bey pek çok sektörden ve farlı meslek grubundan insan son yıllarda vinç yatırımına yöneldi. 

Gayrimenkul ve diğer yatırım araçlarından daha avantajlı bulunduğu için mi bu yönelim gerçekleşiyor? 

Türkiye'de son yıllarda artan yapılaşmanın, inşaat sektörü malzemelerine olan talebi önemli ölçüde artırdığı belirtiliyor. Zaman tasarrufu açısından büyük öneme sahip olan kule vinçler de bunlardan biri. Bir Kule Vinç 36 ay gibi bir hiç alakası olmayan birçok yatırımcı süre içerisinde kendini amorti bulunmakta. 

ediyor. Bu şekilde bir yatırıma ilgi ¦ Türkiye'de ve çevre ülkelerde artarak devam etmekte. Birkaç ünlü başlayan kentsel dönüşümün sanatçı da yatırım aracı olarak Kule sektör geneli ve kule vinç özelinde Vinci tercih ediyor. Şu an sektörde yaratacağı artı değer hakkında olmayan fakat olmayı düşünüp neler söyleyebilirsiniz? bizimle irtibat halinde olan ünlü Hali hazırda Türkiye'deki Kule sanatçılar var. Ünlü sanatçıların yanı Vinç sayısı bu ihtiyacı karşılamıyor, sıra, bu yatırımı düşünen ve sektörle Kentsel dönüşüm projelerinin bu ihtiyacı daha da artıracağım düşünüyoruz. 


Mevcut Kule Vinç kiraları da önümüzdeki dönemde artacağı yönünde... 

Yatırımcılar için altın bir fırsat olacak. Bemtaş'ın Kule Vinç pazarındaki pazar payı yaklaşık yüzde 19. Türkiye'nin her köşesindeki inşaat firmalarına çok cazip fiyat politikası ile hizmet verdik. Gerek enerji ve konut, gerekse otel ve AVM projelerinde Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri ile çalışma imkânımız oldu. özellikle kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmeye başlaması ile orta ve uzun vadede büyük iş olanakları ve yeni projelere hizmet verme imkânını yakaladık. 


Son olarak kule vinçlerde kiralama ve satın alma bedeli son yıllarda nasıl bir değişim gösterdi ve şu anki durum ne? 

Kiralama bedelleri son 3 yıldır aynı diyebiliriz. Artık oturmuş bir fiyat ortalaması mevcut. Satınalma bedelleri kendi firmamız açısından bakacak olursak fiyatları sabit tutmaya çalıştık.

Bugüne kadar fiyat artışları % 5 i geçmedi. Kule vinçlerde 6-8 ay gibi projelerde kiralama yapmak daha uygun, proje sürelerinin 6-8 ayın üzerinde olması durumunda ise satın alınması tavsiyesi ederiz. 

2012 yılı başında Leasing'li alımlarda KDV oranının yüzde l'e inmiş olması da yatırıma ilgiyi artırdı. 


Biraz da Bemtaş hakkında bilgi verir misiniz? 

1985 yılında aile şirketi olarak kurulan Bemtaş Kule Vinç, 26 yıldan bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 14 yıldan bu yana da Türkiye ve çevre ülkelere kule vinç satışı, kiralaması ve satış sonrası teknik destek hizmetlerini mğM sürdürüyoruz. Türkiye'de faaliyet gösteren kule vinç firmalarının pek çoğunun temsilciliğini yaptık. Son olarak Portekiz firması Soima'nın Türkiye ve Ortadoğu temsilciliğini yürütüyoruz. Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Arap Yarımadası ve Rusya gibi ülkelere hizmet veriyoruz. Şu ana kadar 5 ülkeye ihracat gerçekleştirdik, bu yıl da artan talepler nedeni ile Afrika pazarına açılmak istiyoruz. 



HaberTürk Ek




Geri Dön