Ekonomi

Unutulan borçlar başınızı ağrıtabilir! Hemen e-devletten bakın!

Unutulan borçlar başınızı şişirebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hemen e-devlet kapısından kontrol edin. İşte detaylar!Herkes e-Devlet sisteminden kontrol etsin, borcunuz olabilir

Vatandaşlar için yeni bir uyarı geldi. Herkes e-Devlet sisteminden kontrol etsin, borcunuz olabilir. Peki borcum olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? İşte bu konudaki tüm detaylar…

BORÇ SORGULAMASI YAPILABİLİR!

İnsanlar e-Devlet sistemi üzerinden düzenli olarak kontrollerini sağlayarak borç sorgulaması yapabiliyor. Peki e-Devlet sistemi üzerinden borç sorgulaması nasıl yapılmaktadır? İşte tüm merak edilen ayrıntılar…

E-DEVLET BORÇ SORGULAMASI NASIL YAPILMAKTADIR?

E-Devlet sistemi üzerinden vatandaşlar borcu olup olmadığını araştırabilecekleri yeni bir olanak sunuluyor. Prim borcu olan vatandaşlar sorgulamaları ile bu durumun önüne geçerek gecikme faizi olmaksızın ödemelerini yapabilirler ve borçlarını erteleyebilirler.

Genel sağlık sigortası borcu olan vatandaşların bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidip, gelir testi yaptırmaları gerekmektedir. Eğer test olumlu sonuçlanır ise vatandaşın prim borcu ertelenebiliyor ve düşük miktarlı prim ödemesi yapılarak sağlık sigortasına erişim sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası gibi birçok borçta bazen yanlışlıklar yaşanabiliyor, vatandaşlar bunu sorgulayarak İl Sağlık Müdürlüklerine gidip itiraz haklarını kullanabiliyorlar. Bu sorgulamaların düzenli olarak e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edilmesi bu sebeple önem taşıyor.

BORÇLAR SİLİNECEK

SGK, GSS, KYK borcu ve trafik cezası olan vatandaşlar, borç yapılandırması ve borç silinmesi ile ilgili yasanın çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri çerçevesinde borç silinmesi ile ilgili yasa teklifi sunuldu. Teklife göre kamu kurum ve kamu niteliğinde bulunan kuruluşlara olan borçların yapılandırılması amaçlanıyor.

Öğrenilen bilgilere göre 31 Aralık 2022 tarihinden önce devlete olan bütün borçlar yapılandırılabilecek. Teklif eğer meclisten geçerse vergi dairelerinde 521 milyar TL olacak. Yapılandırma kanunu ile birlikte 43.5 milyar TL tahsilat yapılması amaçlanıyor. Kesinleşmeyen veyahut dava sürecinde olan borçlar için de bu teklif ile birlikte yapılandırma şansı gelecek.

VERGİ BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını tekrardan yapılandıran bir kanun teklifi üzerinde çalışmalar yapıyoruz teklif üzerinde hazırlanıyoruz. Bu teklif ile birlikte vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının cezalarını kaldırmaya karar verdik” dedi.

Tek yürek bağış gecesinde toplanan para ile kaç tane ev yapılır? Tek yürek bağış gecesinde ne kadar bağış toplandı?

Kredi kartı kullananların içine soğuk sular serpilecek! Kart aidat iadesini hemen alabilirsiniz!