02 / 05 / 2024

Uphill Court'ta icradan satılık konut! 820 bin TL'ye!

Uphill Court'ta icradan satılık konut! 820 bin TL'ye!

Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü, Teknik Yapı tarafından gerçekleştirilen Uphill Court Sitesinde bir konutu 820 bin TL tahmini fiyatla satmak üzere ihaleye çıkardı



T.C. KADIKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Dosya No: 2010/3737 E.
Bir borçtan dolayı açık artırma sureti iTfe satılmalına karar verilen taşınmazın cinsi, değeri, adedi, önemli özellikleri; İKK 127 MD YE GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Satış ilanı mübrem tapu kaydında belirtilen ilgililere tebliğe çıkartılmış olup, adreste tebligatı yapılamayanlar ile adresi bilinmeyenler ve TK Md 35 e göre tebligat yapılanlar için iş bu satış ilanı, tebliği yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.
Taşınmazın tapu kaydı: Ataşehir Tapu Sicil Müdürlüğü'nün 07.06.2010 tarih ve 2852 sayılı yazısı ve ekindeki taşınmaz bilgilerinden "İstanbul ili, Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mat1allesi,3362 Ada, 1 Parsel sayılı 45.061,31 m2 miktarlı arsa üzerinde otoparklı, yüzme havuzlu, ticaret merkezli, 8 bloklu bahçeli kargir apartmanlardan kat mülkiyetli 190/112832 arsa paylı A-B3 blok 13.Normal kat 53 nolu bağımsız bölüm konutun tamamının Hüseyin Avni kızı Ayşe İnci Göksu adına kayıtlı olup, taşınmaz AKBANK A.Ş.'nin 444.800,00 TL bedelle 1.Dereceden ipotekli ölüp, ipotek alacak miktarı 279.507,09 TL 'dir. Ayedaş lehine kira şehri mevcuttur.
Taşınmazın imar Durumu: Ataşehir Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 10.03.2010 tarih ve 2010/1466-109043 sayılı yazısından ."Ataşehir İlçesi, Barbaros Mahallesi, 3362 ada, 1 parsel sayılı yer, 14.08.2009 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi Revizyon Uygulama imar Planında E:2.50 Hmax: serbest irtifalı konut alanında kalmakta" olduğu anlaşılmıştır.
Taşınmazın Evsafı: Satışı istenen istanbul İli, Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy (Barbaros) Mahallesi, Ihlamur Sokak, Gelincik Sokak ve Fesleğen Sokaklar tarafından çevrili etrafı duvarlarla koruma altına alınmış güvenlikli Up HİLL Court Sitesinin A-B3 Bloğunda bulunan 53 nolu dairesidir.A3 Blok Bodrum kat + Zemin kat +13 normal katlı olup 53 nolu daire 13.normal katta bina girişine bakışına göre binanın sol ön tarafında bulunmaktadır.Daireye girişte hol, sol tarafta büyük salon, daire .girişi karşısında mutfak.giriş sağ tarafındaki koridor üzerinde sağda tuvalet yanında banyo, koridor sol tarafında iki yatak odası, koridor bitiminde iki yatak odası daha olmak üzere toplam dört yatak odası bulunmakta olup daire net 149 m2 alanlıdır.Koridor girişi tam karşısında bulunan ebeveyn yatak odasında giyinme bölümü dolapları mevcut olup bu kısımdan ebeveyn banyosuna geçilmektedir.Ebeveyn banyosu zemin ve duvarları seramik kaplı olup duş teknesi duşa kabin, klozet ve Hilton lavabo bulunmaktadır.Banyo ve tuvalet zemin ve duvarları seramik kaplı olup duş teknesi duşa kabinli küvet, klozet ve Hilton lavabo vardır.Tuvalette klozet ve lavabo bulunmaktadır.Hol,Koridor ve Mutfak zemini seramik kaplı olup hol ve mutfakta asma tavan vardır. Mutfakta sağ tarafta duvar boyunca tezgâh.tezgâh alt ve üstünde modern ankastre mutfak dolapları bulunmakta olup sol taraftaki duvarda fırınlar ve su sistemlerinin bulunduğu ankastre mutfak malzemeleri bulunmaktadır.Salon giriş karşı duvarına doğal taş döşelidir. Daire giriş kapısı çelik mobilya kapı olarak yapılmıştır.Tüm pencereler ısı camlı PVC doğrama-olarak yapılmış olup, salon ve tüm odalarda Fransız balkon vardır.Salon ve odalar zemini laminat parke kaplıdır.Duvarlar saten boyalıdır.Dairede ısınma doğalgaz kombi kat kaloriferi ile sağlanmaktadır.Binâda üç asansör bulunmaktadır.A3 blok, Fesleğen Sokak ve site bahçesine cepheli olup satışa konu daire binanın bahçesine, havuza bakmaktadır.Up HİN Court Sitesi Batı Ataşehir olarak adlandırılan yerleşim bölgesinde bulunmakta olup taşınmazın bulunduğu yer D-100 karayolu ve TEM otobanına yakın konumdadır.Sitede açık ve kapalı otopark, yüzme havuzu, sosyal tesisler ve güvenlik bulunmakta olup binanın lüks malzeme ve birinci sınıf işçilikle inşa edilmiş olduğu görülmüştür.Taşınmazın bulunduğu yere yol, su, elektrik, telefon, doğalgaz gibi belediye ve alt yapı hizmetlerinin tamamı getirilmiştir. Ulaşımı oldukça rahattır. Taşınmaz çevresinde genelde konut olarak kullanılan binaların bulunduğu görülmüştür. Taşınmazın Değeri: 820.000,00 TL Kıymet takdir edilmiştir (Kadıköy 4. icra Hukuk Mahk.2010/458 E. 2010/1068 K. Sayılı, 25.11.2010 tarihli kesin kararı ile) Satış Şartları:
1- Satış 23/09/2011 günü saat 16.00 dan 16.10 kadar KADIKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE
(Kadıköy Adliyesi C Binası Hasanpaşa) açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerinigeçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla taşınmaz 03/10/2011 günü aynı yerde saat 16.00 ile 16.10 arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacakların alacağını satış giderleri geçmesi şartı ile en çok arttırana ihale olunur. Şu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilenkıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masrafını geçmesi lazımdır. Böylece fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi bedelinden ödenir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar Banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga Vergisi, tapu alım har. Ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranda KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.
3- ipotek sahibi alacaklarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmazlar üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde Dairemize bildirmeler lazımdır; Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4- İhaleye katılıp daha sonra bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı Dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 09.08.2011
(Ic.if.K. 126) (*) ilgililere tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir. Yönetmelik Örnek No:127
B. 51966 (www.bik.gov.tr)

Detaylı bilgi çin tıklayın

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön