Genel

UR-GE Projesi inşaatçılarla başladı!

Kocaeli Ticaret Odası ( KOTO ), firmaların ihracata başlamaları ve var olan ihracat paylarını artırmaları için URGE ( Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme ) projesi çalışmasına başladı...

KOTO, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme projesi çalışmaları kapsamında inşaat komiteleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.


Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), firmaların ihracata başlamaları ve var olan ihracat paylarını artırmaları için URGE (Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme) projesi çalışmasına başladı. Çalışma kapsamında oda binasında UR-GE Projesi Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı. Toplantıya 1-2-3-6 ve 18. komitelerin üyeleri, yedek üyeleri ile inşaat sektöründeki firmalar katıldı. UR-GE hakkında bilgilendirmeyi ARC Eğitim Danışmanlık firmasının yönetim kurulu başkanı Dr. Hakan Çınar yaptı. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Koçak, KOTO Genel Sekreteri Oktay Baltalı ve Genel Sekreter Yardımcısı Figen Dilaver de hazır bulundu. 

HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR Dr. Çınar UR-GE Projesi ile ilgili bilgilendirmesinde, "Ülkenin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılması için bu tür kümelenme çalışmaları devlet tarafından destekleniyor. Devletimiz, UR-GE kapsamında firmalara yüzde 75 hibe desteği veriyor. Bu hibe desteği; firma analizi, eğitim, danışmanlık, personel istihdamı, en az 5 ülkeye yapılacak iş gezisi ve ağırlanacak yurt dışı heyetlerinin masraflarım kapsıyor" dedi. KOTO, inşaat sektörü ile başlamış olduğu URGE çalışmalarının aynını ilerleyen günlerde belirlenecek 4 sektörle ilgili de yapmayı planlıyor. 


Kocaeli Manşet