28 / 04 / 2024

Urcu Grup'tan Irak'ta 40 milyon dolarlık olimpik stadyum anlaşması!

Urcu Grup'tan Irak'ta 40 milyon dolarlık olimpik stadyum anlaşması!

Ulusal ve uluslararası ölçekte inşaattan enerjiye, sağlıktan havacılığa kadar çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Urcu Grup, Irak’ta uzun 40 milyon dolarlık olimpik stadyum inşa edecek.



“Türkiye’den dünyanın her köşesine açılan bir kurum olma” kararlılığıyla başta Ortadoğu olacak şekilde dünyanın pek çok noktasında projeler hayata geçiren Urcu Grup, Irak pazarında kısa zamanda elde etmiş olduğu bilinirlikle yatırımlarına da hız verdi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Irak’ta 2014'ten bu yana yapılması beklenen Nasiriye Olimpik Stadyumu projesini de üstlendi. 

2 YILDA TAMAMLANACAK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Irak Spor Bakanlığı ile imzalamış oldukları anlaşma dahilinde toplamda 40 milyon dolarlık yatırımla Irak’ın Nasiriye kentinde 30 bin koltuk kapasiteli, içinde 75 odalı otelin ve çeşitli antrenman sahalarının yer aldığı Nasiriye Olimpik Stadyumu projesine imza atacaklarına değinen Urcu Grup  Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Urcu, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Urcu Grup tan Irak ta 40 milyon dolarlık olimpik stadyum anlaşması!

Urcu Grup Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Urcu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Urcu Grup olarak, farklı coğrafyalarda ve sektörlerde buluna şirketlerimiz ile arıtma atık su yönetimi, inşaat, petrol - gaz sahası hizmetleri ve geri dönüşüm, ahşap uygulamaları ve iç dizayn, medikal servisler, uluslararası ticaret ve havacılık alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Bilgi, tecrübe ve global iletişim gücüyle faaliyet göstermiş olduğumuz coğrafyalardaki etkinliğimizi de artırıyoruz. Bu kapsamda da Irak pazarında elde etmiş olduğumuz zengin tecrübe ile yeni bir projeye de başlıyoruz. Daha önce Fransız bir şirketin başlatmış olduğu fakat devamını getiremediği söz konusu bu projeyle bölge takımlarının daha iyi şartlarda mücadele etmesini, yeni yeteneklerin spora kazandırılmasını sağlamış olacağız. Üst düzey donanımıyla sporcuların konfor ve fonksiyonellik beklentisine yanıt verecek olan söz konusu projeyi 2 sene gibi oldukça kısa bir zamanda tamamlayarak Irak spor dünyasına kazandıracağız” dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARET KÖPRÜSÜ KURACAK

Yaptığı açıklamada söz konusu proje ile Türkiye ve Irak arasında ticaret köprüsü kurmayı hedeflediklerini dile getiren Urcu Grup Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Urcu, inşaatta kullanılacak olan ürünleri Türkiye’den temin edeceklerini de dile getirdi. Paylaşılan bilgilere göre, Urcu Grup Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Urcu, “İnşaat süresi boyunca ürün tedariki noktasında önceliğimiz Türkiye olacak. İki ülke arasında son senelerde hız kazanmış olan ticari faaliyetleri daha da hızlandırmayı, Türk inşaat sektörünün gücünü projemizde yansıtmayı da öncelikli olarak benimseyeceğiz” dedi.

YENİ YATIRIMLARI DA BERABERİNDE GETİRECEK


Paylaşılan bilgilere göre, Irak’ta yapımı devam eden çok sayıda projeleri yer alan Urcu Grup, Nasiriye Olimpik Stadyumu projesiyle yeni yatırımları için önemli bir başlangıç yapmış olacak. Yine verilen bilgilere göre, 2024'te ülkede yeni projeleri inşa etmek için çalışmalara şimdiden başladıklarını dile getiren Urcu Grup Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Urcu, “Stadyum projesi Irak’taki sağlığın dışında enerji yatırımlarımız için de adeta bir başlama vuruşu niteliği taşıyor. Irak piyasasında uzun senelere dayalı deneyimimiz ve bilgi birikimimizle nitelikli projelere imza atacağız” diye konuştu.

 

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Altın, dolar derken sıra gümüşe geldi! İslam Memiş ''sıra gümüşte'' diyerek yatırımcıları uyardı!


Geri Dön