Perakende

Üreticilere müjde! Dana karkas ve kuzu alım fiyatı arttı!

Dana karkas ve kuzu karkas alım fiyatı artırıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dana karkas ve kuzu karkas alım fiyatını, kilogram başına 2 TL artırdıklarını bildirdi.Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bulundu

Üreticilerin beklediği müjdeyi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Dana karkas alım fiyatını kilogram başına 2 TL artırıyoruz" diyerek verdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bulundu.

2 TL'LİK ARTIŞ

Dana karkas alım fiyatını kilogram başına 2 TL artırdıklarını belirten, Kirişci, "Besicilerimiz prim ve desteklerle birlikte dana karkasın kilogramını 96 liradan satabilecekler. Et ve Süt Kurumumuz, maliyetlere göre piyasada fiyat oluşmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca kuzu karkas alım fiyatını da 2 TL artırıyoruz. Böylece, kuzu karkasın kilogram alım fiyatı 90 liradan 92 TL'ye çıkmaktadır. Üreticilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Peki Bakan Kirişçi açıklamalarının devamında neler söyledi? İşte detaylar...

Bakan Kirişci, yaptığı diğer paylaşımda da 2022 senesi destekleme kararnamesi kapsamında, Türkiye genelinde hayvan başına 370 TL olan buzağı desteğini 500 liraya yükselttiklerini, ayrıca Türkiye genelinde suni tohumlamadan doğan buzağılara ilave 200 TL ödeyeceklerini belirtti.

Bakanlığın yetiştirici bölgesi olarak belirlediği 22 ilde buzağı başına ilave 100 TL olan desteği yüzde 100 artırarak 200 lira yükselttiklerini vurgulayan Kirişci, şunları kaydetti:

"22 ilde yetiştiricilerimize buzağı başına toplamda 900 lira ödeyeceğiz. Türkiye genelinde küçükbaş sürü büyütme desteğini ise 125 TL'den 200 liraya çıkarıyoruz. Türkiye genelinde sürü yöneticisi desteğini yüzde 100 arttırarak işletme başına 6 bin liradan 12 bin TL'ye çıkarıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."

Öte yandan kırmızı et ve süt fiyatları hakkında yeni açıklamalar peş peşe geliyor. Marmara ve Ege'deki besicilerin maliyet hesapları tutmadı. Süt ineklerinin kesilmesine rağmen kırmızı etin kilosuna 5 lira zam geldi. TÜİK'e göre hayvan yemine gelen senelik zam ise yüzde 145 oldu.

FOX Ana Haber'e konuşan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ineklerinin kesilmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini ve böylece kırmızı etin yeniden zamlanacağını belirtti.

Konut fiyat artışında tarihi gelişme! Türkiye'den 3 şehir resmen zirvede!

TL karşısında kükreyen dolarda kritik hafta! Asıl bomba Ekim'de patlayacak!

Rüzgar ters esti altın fiyatları dibi gördü! İşte sert düşüşün sebebi...