Otomobil

Üretim artacak! Togg Ceo'su teslim edilecek araç sayısını açıkladı!

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin teslimat tarihlerine ve üretim adediyle alakalı merak edilenleri cevapladı. Bloomberg HT'nin canlı yayına konuk olan Karakaş, Mayıs ayında 1000'in üzerinde aracın teslim edileceğini duyurdu. İşte detaylar... Yerli otomobil Togg'un teslimat tarihleri ve üretim süreciyle ilgili sorulara cevap veren Karakaş dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, Bloomberg HT'nin canlı yayına katılarak sorulara yanıt verdi. Yerli otomobil Togg'un teslimat tarihleri ve üretim süreciyle ilgili sorulara cevap veren Karakaş dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Karakaş, “Mayıs ve Haziran aylarında kalitemizden ödün vermeden üretimimizi artıracağız. Mayıs ayında 1000'in üzerinde araç teslimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

İtalya iddiaları için ne dedi?

 

Togg araçlarının İtalya'dan getirildiği yönünde sosyal medyada yazılan iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyleyen Gürcan Karakaş, “Togg yurt dışında alım yapmadı. Bu iddialar fantezi ürünü, bir anlam veremiyorum” açıklamasında bulundu.

Üretilen araç sayısı 200'ün üzerinde!

 

Şu ana dek seri üretim olarak 200'den fazla araç üretildiğini açıklayan Karakaş, “Geçtiğimiz yılın Mayıs ayının sonlarına doğru denemelere ve üretime başladık. Regülasyonlar gereği 92 adet testten geçmemiz gerekiyor. Bu süreçte yüzlerce araç ürettik. 23 Mart'a kadar bir çok araç üretilerek, teste yollandı. 300'ün üzerinde araç üretimi yapmışızdır. Biz 26 tanesiyle kendimiz test filosu içerisinde ülkemizde dolaşıyoruz.  Seri üretim kapsamında ürettiğimiz araç sayısı 200'ün üzerinde” diye konuştu.


“Yıl sonuna kadar 28 bin araç üretmeyi hedefliyoruz”

 

Karakaş, “Bu yıl içerisinde 28 bin araç üretmeyi hedefliyoruz. Bu oldukça iddialı bir hedef. Beklediğimizin üzerinde bir ilgi ile karşılaştık. Yıl sonuna kadar 28 bin akıllı cihazı teslim edeceğiz. Piyasada elektrikli araçlara rağbet artıyor, bu bizi memnun ediyor” diye konuştu.

TOGG kredi desteği açıklandı! 

 

Türkiye'de kamu bankaları Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 0,99 faiz ve 36 ay vadeyle kredi imkanı sunacak. Ayrıca 2025 yılından itibaren Togg ihraç edilerek tüm dünyaya satılmaya başlanacak. Burada öncelik Avrupa ülkelerine verilecek. Önce Avrupa'da yollara çıkacak olan Togg ardından tüm dünyayı dolaşacak.

Togg, Türkiye'nin ilk yerli otomobili olarak 2019 yılında tanıtılmıştı ve 2022 yılında seri üretimine başlanmıştı.  Türkiye'nin otomobili, 500 kilometre menzile sahip ve 30 dakikada yüzde 80 şarj edilebiliyor. Ayrıca, 0'dan 100 km/s hıza 7.6 saniyede çıkıyor.

Türkiye'nin otomobili Togg'un servis süreci nasıl işliyor? İşte detaylar

Türkiye'nin otomobili Togg'u almak için bekleyenlere müjde! Togg’un ilk mağazası açıldı!

Togg yeni yol haritası belli oldu! Dünya pazarına çıkıyor! Yerli otomobil Avrupa'da fırtına gibi esecek!