Ekonomi

Üretimde son demler! Tavuk eti fiyatlarına zam kapıda! İşte detaylar!

Tavuk eti sevenlere kötü haber. Üretim gittikçe azalıyor, tavuk eti fiyatlarına zam yolda. İşte detaylar!Üretimde azalma yaşandığı görüldü

TÜİK mart ayı üretim verilerini açıkladı. Üretimde azalma yaşandığı görüldü. Özellikle kümes hayvancılığı üretimi kafa karıştırıyor. Bu veriler göre, yeni zamların da kapıda olduğu belirtildi.

İşte tüm ayrıntılar…

TÜİK mart ayı kümes hayvancılığı üretimine dair istatistikleri açıkladı. Üretim düşüş eğiliminde bir rota tutarken buna göre, yeni zamların ortaya çıkacağı ifade edildi. Yeni zamlar olacak mı?

TAVUK ETİ ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR!

TÜİK istatistiklerinde yer alan bilgilere göre, tavuk eti üretimi mart ayı içinde geçen yıl aynı aya göre yüzde 1,5 azalma yaşayarak, 199.950 ton düşüş yaşadı. Tavuk yumurta üretiminde de yüzde 4.4 artış meydana gelerek, 1.726.837 adet olduğu duyuruldu. Tavuk eti üretiminde düşüş yaşanması yeni zamların olabileceğine dair izlenimi ortaya koydu.

Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayının kümes hayvancılığı üretim istatistiklerini yayımladı. Mart ayında 199.950 ton tavuk üretim yapılırken, geçen yıl mart ayına bakılıp bu yıl yüzde 1,5 azalma meydana geldi. Aylık oranda ise yüzde 13,5 artış yaşandı. Tavuk yumurta üretimi mart aylık oranda ise yüzde 7, geçen yıl mart ayına göre yüzde 4,4 artış yaşadı. Bu dönem içinde 1.726.837 tavuk yumurta üretim gerçekleşti. Tavuk sayısı mart ayında yıllık baz üzerinde yüzde 6,5 azalma yaşayarak 109.48 adet olarak belirlendi.

Hindi eti üretimi de bu dönem içerisinde yüzde 7,3 azalma gerçekleşerek, 4.303 tona ulaşıldı. Ocak ile Mart döneminde de geçen sene aynı döneme göre tavuk yumurta üretiminde yüzde 3,8 artış yaşandı. Tavuk eti üretiminde yüzde 2,5 seviyesinde iken, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,1 ve hindi eti üretimi yüzde 9,2 azalma oldu.

SÜT ÜRETİMİ ARTTI!

Ocak ile Mart dönem içerisinde 2022 yılının aynı dönemine göre, içme sütü üretimi yüzde 10,7 oranında artış yaşanırken, inek peyniri üretimi yüzde 7,7 oranında, yoğurt üretimi yüzde 2,4 oranında ve ayran üretimi yüzde 1,2 oranında artış oldu. Tereyağı üretiminde de yüzde 25,5 oranında azalma oldu.