Otomobil

Üretimi durdurulan efsane otomobil Passat geri mi dönüyor? Volkswagen'den şaşırtan hamle!

Sene başı üretimi durdurulan Volkswagen Passat geri mi dönüyor? İşte Volkswagen'in herkesi şaşırtacak son dakika hamlesi... Marka, özellikle Türkiye'de en çok satılan otomobili olan Passat'ın üretimini durduracağını açıklamıştı ve 1 Ocak itibariyle Volkswagen Passat Sedan artık tarihe karıştı


Dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi Volkswagen geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı açıklamayla herkesi şaşkına çevirmişti. Marka, özellikle Türkiye'de en çok satılan otomobili olan Passat'ın üretimini durduracağını açıklamıştı ve 1 Ocak itibariyle Volkswagen Passat Sedan artık tarihe karıştı. Volkswagen bu kararı alırken SUV modellere ağırlık vereceğini söyledi ve geleceğin elektrikli otomobillerde olduğunun altını çizerek hem içten yanmalı motorla çalışan hem de Sedan olan bu aracı bu sebeple artık üretmeyeceklerini açıkladı.

Her ne kadar Passat Variant ve Passat Alltrack isimleriyle SUV otomobiller üretilse de hiçbiri Passat Sedan'ın yerini tutmadı. Bunun üzerine Volkswagen'den yeni bir hamle geldi. Volkswagen yeni elektrikli otomobili ID.7'yi tanıttı. Volkswagen ID.7'nin resmen elektrikli bir Passat olduğu görüldü.

ELEKTRİKLİ PASSAT GELİYOR!

Berlin'de tanıtımı yapılan ID.7, ülkemizde Passat severler için “elektrikli Passat” olarak adlandırıldı. İşte Volkswagen ID.7 ile ilgili tüm detaylar...


Yeni Volkswagen ID.7

 

“Elektrikli passat” denilebilecek yeni ID.7, Almanya'nın Berlin şehrinde yapılan lansmanla tanıtıldı. Oldukça geniş ve ferah olduğu söylenen ID.7'nin 5 metre uzunluğa sahip olduğunu vurgulandı. Bu büyük ölçüdeki gövdeye rağmen tamamen aerodinamik olarak tasarlanan ID.7’nin  arkaya doğru eğimli tavanı dikkat çekti. 

Konforu ön planda tutan yeni Volkswagen ID.7, ısıtma, havalandırma, soğutma ve kurutma özelliğine sahip çok fonksiyonel Climatronic koltukları sayesinde rahat bir yolculuk sunuyor. Ayrıca teknolojik olarak da gelişmiş bu araca özel olarak 15 inç genişliğindeki multimedya sistemi tasarlandı. Bu ekrandan sık kullanılan özelliklere tek bir butonla erişilebilenecek. 

Yeni ID.7 motor özellikleri

286 Hp güç üreten ID.7 AP550 kodlu elektrikli bir motorla karşımıza gelecek olan Volkswagen ID.7 şu ana kadar Volkswagen’in üretmiş olduğu en güçlü elektrikli otomobil oldu. Motorun diğer detaylarıyla ilgili hali hazırda yeni bir bilgi paylaşılmadı ama farklı detayların da açıklanması bekleniyor.

Son olarak Volkswagen Türkiye'nin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre; ID.7 ilk olarak 2023 yılı içerisinde Avrupa ve Çin’de satışa çıkacak. 2024 yılından itibaren "elektrikli Passat" Kuzey Amerika’da satılmaya başlanacak.