Kent Haberleri

Ürgüp yaşanabilir modern bir dünya kenti haline dönüşecek!

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ilçelerini modern bir dünya kenti haline dönüştürme hedefleri kapsamında önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.

İlçelerinin 20 bin yerleşik nüfusuna karşın yaz aylarında 50 —60 binlere ulaştıklarını anlatan Yıldız, Kapadokya bölgesinin parlayan yıldızı Ürgüp' ü yaşanabilir modern bir dünya kenti haline dönüştürmeyi hedefleyen büyük yatırımlar yaptıklarını anlattı. 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız " Başbakanlık SUKAP projesi kapsamında ilçenin 50 yıllık su sorununu çözdük, 120 Km yeni hat çekilerek 1 2.500 abonenin bağlantıları tamamlayarak, tüm değerleri dünya standardında suyu halkımıza sunduk" dedi. 

Yıldız, " Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın konut ihtiyacına yönelik başlattığımız konut projesi, TOKİ' nin modern ve yöresel mimari ilk örnek projesi olarak ilçemizde uygulandı. 2 etap halinde 3 katlı olarak inşa edilen 923 konutun 518' i teslim edildi, 405 tanesi ise önümüzdeki aylarda teslim edilmesi planlanmaktadır. Bu proje ile göç vermeyen ilçemizde ateşi yükselen kira ve konut fiyatlarını aşağı çekmek hedeflenmiş ve hedefe ulaşılmıştır" ifadelerini kullandı. 

Başkan Yıldız Ürgüp'te devam eden yatırımlarla ilgili şöyle konuştu: "Turizm işletmeleri ve özel sektör yatırımcılarıyla sağlanan iyi bir diyalogla kültürel mirasımız, yapılan koruma amaçlı imar planı ile yeniden geleceğe kazandırılmakta ve özellikle Belediyemizin bir projesi olan Kayakapı Canlandırma Projesi dünyada örnek bir projedir. Bu proje ile 220 müstakil ev, cami, hamam, kilise gibi ortak yaşam alanları da restore edilerek yap-işletdevret modeli ile Ürgüp' ümüze kazandırılmaktadır. Kanalizasyon sorununun çözümü için belediyemiz ve İller Bankası işbirliği ile 1 20 Km' lik Kanalizasyon şebeke yenileme çalışmaları İlçemiz genelinde devam etmekte olup süresi içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Doğalgaz Ürgüp' e 201 3 yılında yoğun çalışmalarımız neticesinde ulaştı, ilk iki yılda iki mahallemizde mevcut olan doğalgazı ortalama 4.000 abone kullanmakta, günümüzde de doğalgaz ana hattı çalışmaları ve abone bağlantıları devam etmektedir." Yıldız son olarak, Ürgüp' ün daha sağlıklı bir kent olarak gelecek nesillere miras bırakılabilmesi ve yerli yabancı misafirlerini huzurlu mekanları, sağlıklı altyapı, sağlıklı içme suyu ve her türlü üst yapı çalışmaları halkımıza ve misafirlerimize verilen ve verilecek olan asgari rahatsızlık ilkesi ile devam etmektedir" diyerek sözlerini tamamladı. 



Nevşehir Kent Haber