29 / 04 / 2024

Urla Sefaköy Villaları'nın inşaatında son durum!

Urla Sefaköy Villaları'nın inşaatında son durum!

Sefaköy Sitesi ,Türkiye’nin incisi İzmir’in en güzel doğasıyla, dokusuyla, dingin, mütevazı, sakinliğin, huzurun son noktası, son dönemde dünya starlarının da tercihi olan Urla’da, bu kentin en güzide ailelerinin yaşadığı marka olmuş bir sitedir.



Sefaköy eşsiz deniz ve doğa manzarasıyla İzmir’in en özel sitelerinden biridir.


Her türlü sosyal imkânın sağlanmasına hiçbir ticari kaygı gütmeden katkı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.


Her biri özel olarak tasarlanmış ultra lüks villalarımız, akıllı ev sistemli, tam güvenlikli ve müstakil havuzludur.


Temelden dekorasyona kadar kullanacağımız tüm malzemeler dünyanın çok özel seçkin markalardan oluşacaktır.


Hak İnşaat tam 30 yıldır toplu konuttan hastaneye, fabrikadan yol ve altyapı hizmetlerine sektörün her alanında faaliyet göstermektedir.


İlk inşaatından halen devam etmekte olan projelerine kadar hepsinde sözümüzün yerine gelmiş olması şirketimizin büyümesine katkı sağlayan en büyük unsurdur.


Bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atan, binlerce aileyi yuva sahibi yapan Hak İnşaat şimdi de Sefaköy’de ismine ve marka değerine yakışır bir proje gerçekleştirmektedir.


SEFAKÖY VİLLALARI GENEL ÖZELLİKLERİ


Sefaköy Projesi önümüze geldiğinde, özen ve akıllıca yaratılmış çok özel bir sitenin içine dahil olacağımızı ve bu durumun bize bazı ekstra sorumluluklar taşıtacağını bilerek çalışmaya başladık.


Mevcut evlerin mükemmel doğa-deniz-manzara ilişkisi kurduğunu, sosyal donatısının tamamlandığını, site ile gerçek bireysel malikâne ilişkisini harmanladığını gözlemledik.


Bu mükemmel kurgunun üzerine deneysel yerleşim katmanları oluşturmaktan kaçındık. Plan düzeninde doğru olduğunu düşündüğümüz kabullerle bizim tasarımımızın ana ilkelerini temel tuttuk. Planlarımızı oluştururken daha az rüzgar etkisine maruz kalacağını da göz önünde bulundurarak evlerin giriş cephesi, otopark ve servis aksını güney yani yamaç yönüne verdik. 


Buna karşın, manzaraya hakim olması amacı ile mahallerimizin en az bir cephesini Urla körfezi yani kuzey yönüne verdik. Oval bir form cepheyi şekillendirdik. İç mekanların tefrişini ve algıyı yormamasına özen göstererek formun radüs açısını oluşturduk.


Bahsettiğimiz oval form iç mekanlardan dışarıya doğru kuzey-doğu-batı akslarının tamamında görsel hakimiyet kurma olanağı sunuyor. Bu mantık panoramik manzarayı mekanlar arasında paylaştırıp benzer ama farklı bir görüş açısı yakalama olanağı sağlıyor. Örneğin, güneşin doğuşunu bir terasta karşılarken, batışını diğer bir terastan uğurlayabilir ve bu eylemleri farklı açılarla deniz manzarasına kesintisiz hakim olarak gerçekleştirebilirsiniz. 


Bitimsiz havuzda yüzme veya kenarında güneşlenme ayrıcalığını yaşarken, tanımlı peyzaj alanları ile keyfi dostlarınızla paylaşabilir, sadece salonunuza ait ayrı bir terastan da manzara keyfini en üst ve uç seviyeden yakalama şansına sahip olursunuz.


Evlerimiz, güney cephesinden doğal taş ve ahşap kaplamalarla dolu natürel bir toklukla karşılama yaşatırken, kuzey cephesi cam yüzeylerle şeffaflaşmış ve balkonlarla tanımlanmış hacimlerle doyasıya seyir zevkini yaşatacak şekilde tasarlanmıştır.


Bahçeyle yaşama kültürünü yeşerten sıcak ve nitelikli peyzaj tasarımı, tanımlı havuz çevresi ile ilişkiyi koparırken evin oval formu ile bütünleşme arzusundadır.


İçten dışa yansıttığımız temel tasarım prensipleri binaya dış şeklini farklı ve özgün sayılabilecek şekilde neticelendirmeye cesaretlendirdi.


Kullandığımız farklı esvaptaki malzemeler salt cepheleri zenginleştirmek adına değil; uzun ömürlü ve bakım onarım gereksinimlerini de minimize etmek üzere düşünüldü.


Estetik kaygılarımız, moda olan yapı elemanlarının basitçe kullanılarak tüketilmesi yerine dış mekana uyumlu elemanların bir tarz kurgusu yönergesinde değerlendirilmesi üzerine oluşmuştur.


VİLLALARIN TEKNİK BİLGİLERİ


Beton: C30


Demir: ST420


Temel Tipi: 60 CM YÜKSEKLİĞİNDE RADYE TEMEL


Taşıyıcı Sistem: BETONARME+ÇELİK KONSTRÜKSİYON Temel bohçalamada pvc membrane 


Perde yalıtmında:Maper marka likit sürme izolasyonu Gaz beton üzeri +22 dansite yoğunluğunda 


Su Yalıtımı: 5CM kalınlığında karbon takviyeli eps ile ısı yalıtımı sağlanacaktır. Katlar arası şap altında kalacak şekilde polürea esaslı  10 mm kalınlığında ses yalıtım levhaları kullanılacaktır.


Doğramalar: Shcüco veya Alimül marka ısı yalıtımlı Sinerji camlı Alüminyum doğramalar kullanılacaktır.


İç Kapılar: Müşterinin isteğine göre özel tasarlanacak iç kapılar kullanılacaktır


Dış Kapılar: Özel tasarım çelik veya doğal taş kapı yapılacaktır.


Ankastre Ürünler: Gaggenau veya Miele gibi dünyanın en iyi ankastre ürünleri kullanılacaktır.


Mutfak Dolaplar ve Mobilyalar: Müşteriye özel Tasarlanacak mobilyalarda HAFELE ve BLUM  marka   aksesuar kullanılacak.


Seramik Grubu: Müşterinin tercihine bağlı olarak özel tasarım seramik ürünleri kullanılacaktır.


Mermerler: Yerli ve İthal mermerler müşterinin isteğine göre dizayn edilecektir.


Vitrifiyeler: Müşterinin isteğine göre ithal vitrifiyeler kullanılacaktır


Armatürler: Müşterinin isteğine göre ithal armatürler kullanılacaktır.


Mekanik ısıtma ve soğutma  pompaları: Toprak temaslı BUDERUS marka ısı pompaları kullanılacaktır.


Akıllı Ev Sistemleri: KNX ALT YAPISI İLE SIMENS DONANIM ÜRÜNLERİNİN BİR ARADA KULLANILACAĞI SİSTEMDE ENERJİNİN OLDUĞU HER YERİ KONTROL ALTINA ALABİLECİĞİMİZ BİR SİSTEM SUNULACAK.


Parsel Büyüklükleri:1850 m2 ile 3050 m2 arasında değişmektedir.


Havuzlar: Her villaya ait 50 m2 özel tasarım yüzme havuzu


Çelik Konstrüksiyon: Taşıyıcı sistemde betonarmenin yanı sıra döşeme açıklıklarının fazla olduğu teras ve diğer çıkmalarda daha estetik bir görüntü elde etmek için betonarme ile uyumlu ve bina bütünlüğüne uygun çelik taşıyıcı system kullanılacaktır.


İNŞAATIN SON DURUMU


5 no'lu Parsel: Temel ve bodrum kat imalatı tamamlandı Zemin kat ibetonarme imalatı devam ediyor.


6 no'lu Parsel: Temel ve bodrum kat betonarme imalatı devam ediyor.


10 no'lu Parsel: Temel ve bodrum kat imalatı tamamlandı. Zemin kat inşaat devam ediyor.


13 no'lu Parsel: Temel ve bodrum kat ve Zemin kat betonarme  imalatı tamamlandı 1. kat betonarme imalatı  devam ediyor. 


7-8-9 nolu bağımsız bölümlerin Projeleri hazırlandı İnşaat Ruhsatı bekleniyor.


PEYZAJ


Sefaköy villalarının genel tarzından farklı olan mimarimiz peyzajıyla da farklılık taşımaktadır. Genel çizgimizin modern olması nedeniyle bitkilerde doğal halleriyle kullanımı hedeflenmektedir. Budanmış yada form verilmiş hiç bir bitki planı yer almamaktadır. Bu doğal yapı tabii ki çevrenin ekolojik yapısı ve vegetatif formasyonları göze alınarak planlanmaktadır. Peyzajı destekleyen mimari objelerde ahşap, bitki gövde parçaları ve doğal taşlar kullanılacaktır.


Planlama yapılırken öncelikle kullanım fonksiyonları dikkate alınacaktır. Bunlar ses ve rüzgarı kesmek, ışığı doğru yönetmek, seperasyon sağlamak, her mevsimde çiçek görebilecek bitki çeşitliliği sağlamak, sirkülasyonun sağlıklı ve güvenli olması, manzarayı kesmemek, bahçenizde yaşamak için on yılın geçmesini beklemek zorunda kalmayacaksınız.


İsteğe bağlı ekolojik havuz yada göletler ve içlerinde nilüferler, lotuslar, balıklar ve yüzlerce tür su bitkileri, bahçenizin ekolojik özelliklerine uyumlu  türlerden oluşan bakımı kolay çim alanlar yada isteğe bağlı yüzey örtücüler ilk anda akla gelen peyzajınızdaki avantajlardan bir kaçı olmaktadır. İstek halinde sebze ya da hobi bahçe alanı ya da meyve ağaçları ayrıca planlanacaktır. Tabii ki bu bahçe tamamen otomatik sulama sistemi ile sulanacak, gübrelenecek ve fungusitlere karşı ilaçlanacaktır.


http://izmirsefakoy.com/


Geri Dön