Kent Haberleri

Urla villalarına mimarlar itiraz etti!

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan, ardından villaların bulunduğu alanın birinci derece doğal SİT alanı kapsamından, inşaat yapımına olanak sağlayan 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü. Davalar sürerken, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarına da itiraz etti. 


Askıya çıkan planlarla villaların önündeki yasal engelin kalkacağı öne sürüldü. TMMOB, sit derecesinin düşürülmesinin iptali için davalar sürerken, yapılan bu planların iptali fll için de dava açacağını açıkladı. Şube Başkanı Hasan Topal, planların, koruma anlayışından uzak, alanın niteliklerini ve özelliklerini bozacak nitelikte, ruhsatsız yapıları yasallaştıran, İmar Kanunu'na, Toprak Koruma Kanunu'na ve Zeytincilik Kanunu'na açıkça aykırı olduğunu belirtti


Posta Ege