Genel

Urtim, Bauma Fuarı’na yeni ürünleriyle katıldı!

Yapı sektörünün en önemli fuarlarından Bauma Fuarı’na bu yıl 58 ülkeden, 3 bin 423 katılımcı ve 200 ülkenden yaklaşık 580 bin ziyaretçi katılımıyla Almanya’nın Münih kentinde düzenlendi.

Avrupa’nın en büyük yapı inşaatfuarı Bauma’da yeni ürünlerini sergileyen Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri yeni ürünleriyle fuarda büyük ilgi görürken sektör profesyonelleri tarafından tam not aldı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri önetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, fuarda yeni ürünler görücüye çıkardıklarını belirterek, “Frameset Panel Kalıp Sistemleri, Güvenlikli Cephe İskele Sistemleri, Rafineriler için Teknik İzolasyon İskele Sistemleri’mizin yanı sıra ilk defa Ex- Distribütörü olduğumuz H20 ürünümüze alternatif Steel Beam 160’ı sergiledik” dedi. Serdar Urfalılar, Urtim’in Latin Amerika, Güney Afrika Suudi Arabistan, Dubai’den gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, bu ülkelerde distribütörlük verme planları olduğunu söyledi.

 

KANADA’YA İHRACAT BAŞLADI YENİ HEDEF ABD 

Amerika’da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladıklarını belirten Serdar Urfalılar, “Çok yakın zamanda Amerika’ya ihracatımızı başlatmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız gösteriyor ki, kapsamlı bir çalışma neticesinde Amerika’ya ihracatı başlatabildiğimizde ilerlememiz oldukça hızlı olacak.İhracatımızın artması akabinde,  Amerika’da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladık.Kanada’ya ihracat yapıyor olmamız bizi, Amerika’ya ihracata ciddi bir şekilde hazırlıyor. Fabrikayı Teksas Eyaletinde kurmayı düşünüyoruz. Bunun iki sebebi var. Birincisi Teksas’ın konum olarak Meksika pazarına yakın olması,  ikincisi ve en büyük sebebi Teksas’ta 40’a yakın Rafineri olması” diye konuştu.

 

URTİM olarak  36 yıldır dünyaca bilinen havalimanı, stadyum, konut vb. birçok  inşaat projesinde yer aldıklarını belirten Serdar Urfalılar faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Sürekli otomasyona ve robotik hatlara yatırım yapıyoruz. Geldiğimiz noktada iki fabrikamızda toplam 36.000 m2 üretim tesisimizde aylık 3 bin ton kapasiteye ulaştık ve ürünlerimizin kaynaklarının yüzde 95’ini robotlarla yapıyoruz. Yaklaşık 5 yıldır Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yapıyoruz. Mühendislerimizin ortaya koyduğu ve sektörde devrim yaratacak birçok ürünümüzü alıcılarla buluşturduk. Sistemlerde işçi sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önemli.  Yeni sistemlerimiz olası iş kazalarını neredeyse ortadan kaldıracak donanımda.  Bu sistemler aynı zamanda kaba inşaat sürelerini kısaltıyor ve işçilik maliyetlerini düşürüyor. İstanbul Hadımköy’de en ileri teknolojiyle üretime devam ettiğimiz 15 bin ve 21 bin metrekare alana sahip üretim tesislerimizi birleştirerek, daha büyük alana sahip bir tesise geçme planımız var. Üretim kapasitemizi artırırken, 2017’de gerçekleştirmeyi planladığımız yeni fabrika yatırımımızla kapasitemizi daha da artırıp bununun avantajlarını kalite ve fiyat performansına yansıtmayı hedefliyoruz.”



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YAPI sektörünün en önemli fuarlarından Bauma Fuarı, bu yıl 58 ülkeden, 3 bin 423 katılımcı ve 200 ülkenden yaklaşık 580 bin ziyaretçi katılımıyla 11-17 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde düzenlendi. Avrupa'nın en büyük yapı inşaat fuarı Bauma'da yeni ürünlerini sergileyen Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, yaptığı yazılı açıklamada, Latin Amerika, Güney Afrika Suudi Arabistan, Dubai'den gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüklerini anlattı. Bu ülkelerde distribütörlük verme planlan olduğunu kaydeden Urfalılar, Amerika'da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladıklarını da hatırlatarak, "Çok yakın zamanda Amerika'ya ihracatımızı başlatmayı hedefliyoruz. Çalışmalanmız gösteriyor ki, kapsamlı bir çalışma neticesinde Amerika'ya ihracatı başlatabildiğimizde ilerlememiz oldukça hızlı olacak. İhracatımızın artması akabinde, Amerika'da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladık. Kanada'ya ihracat yapıyor olmamız bizi, Amerika'ya ihracata ciddi bir şekilde hazırlıyor. Fabrikayı Teksas Eyaletinde kurmayı düşünüyoruz. Bunun iki sebebi var. Birincisi Teksas'ın konum olarak Meksika pazanna yakın olması, ikincisi ve en büyük sebebi Teksas'ta 40'a yakın Rafineri olması" diye konuştu. 


Aydınlık