18 / 10 / 2024

Üsküdar Belediyesi, 2025'te arsa ve konut satışlarından 2.2 milyar TL gelir bekliyor!

Üsküdar Belediyesi, 2025'te arsa ve konut satışlarından 2.2 milyar TL gelir bekliyor!

Üsküdar Belediyesinin 2025 yılı bütçesi 9 milyar TL olarak açıklanırken, arsa ve konut satışlarından da 2.2 milyar TL gelir beklendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...




Üsküdar Belediye Meclisi toplantısı, 1. Başkanvekili Mithat Özdemir yönetiminde belediye hizmet binasında dün gerçekleştirildi. Toplantıda Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı ile 2025 Yılı Performans Esaslı Bütçe Taslağı üzerinde bir sunum gerçekleştirdi. 

Stratejik Plan Çalıştayı'nı katılımcı bir anlayışla yaptıklarını dile getiren Dedetaş, halkın ihtiyaç ve beklentilerini de anketler ve mahalle toplantılarıyla ölçtüklerine dikkat çekti. 

Üsküdar Belediyesi, 2025 te arsa ve konut satışlarından 2.2 milyar TL gelir bekliyor!

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NİN 2025 BÜTÇESİ 9 MİLYAR TL 

2025 Mali Yılı Performans Programı'nı hazırlarken, 2025-2029 Stratejik Planı, 12. Kalkınma Planı ve Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ile uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, performans programını; Toplumsal Güçlenme, Dayanıklı Yapı Stoku ve Kent Dokusu, Yeşil Ağ ve Altyapı, Kültür, Erişilebilirlik, Kalkınma ve Yönetişim temaları kapsamında belirleyip bütçelendirdiklerini dile getirdi. 

Gelir-gider denkliği sağlanan 2024 bütçesinin ek bütçelerle 5 milyar 500 bin TL olduğunu anımsatan Dedetaş, 2025 bütçesi ve gider kalemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

"Belediyemizin 2025 yılı bütçesi, Mahalli İdareler Yönetmeliği'ne göre hazırlanmış ve 9 milyar Türk lirası şeklinde belirlendi. Personel giderlerimizin toplamı 3 milyar 537 milyon TL olup, bütçemizin yüzde 39'unu meydana getiriyor. Mal ve hizmet alımları için ayırdığımız bütçe, ÜSPER personel hizmeti alımı hariç 2 milyar 600 milyon lira olup, gider bütçesindeki oranı yüzde 29'dur. Cari transferler için yaklaşık 470 milyon rakamında bütçe ayırdık. Sermaye giderlerimiz, yani yatırıma ayrılan bütçemiz 1 milyar 373 milyon TL'dir" ifadelerini kullanan Dedetaş, ÜSPER vergi ve SGK borçlarına istinaden 200 milyon lira tutarında bir sermaye transferi öngördüklerini belirtti ve bütçenin yüzde 9'una denk gelecek şekilde Mali Hizmetler Müdürlüğü içerisinde 800 milyon TL yedek ödenek ayırdıklarını belirtti. 

Üsküdar Belediyesi, 2025 te arsa ve konut satışlarından 2.2 milyar TL gelir bekliyor!

ARSA VE KONUT SATIŞLARINDAN 2.2 MİLYAR TL GELİR BEKLENİYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Bütçe gelirlerinin; vergi, teşebbüs, mülkiyet, merkezi idareden gelen paylar ve sermaye gelirlerinden meydana geldiğini aktardı ve arsa ve konut satışlarından beklenen gelirin de 2.2 milyar TL olduğunu, bunun da bütçenin yüzde 24'üne denk olduğunu söyledi. 

Sinem Dedetaş, söz konusu açıklamasında "Vergi gelirlerimizi, bütçemizin yüzde 30'una denk gelecek şekilde 2 milyar 709 milyon TL şeklinde planladık. 2024 yılına ilişkin bütçede vergi gelirlerimiz bütçemizin yüzde 27'si kadardı. Merkezi idareden alınan payların bütçemizdeki ağırlığı yaklaşık yüzde 26 oranında iken, tutar olarak da 2,3 milyar TL seviyesinde olacağını düşünüyoruz. 2024 senesinde 1 milyar 290 milyon lira öngörülmüş olup, 9 aylık gerçekleşen 930 milyon TL'dir" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Grup Sözcüsü Vefa Yunus Taylan da bütçe ile ilgili söz aldı ve taşınmaz satışlarının bütçede önemli bir yer tutmasının, CHP’nin önceki dönemlerde yaptığı eleştirilerin yersiz olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. 

Galatasaray'da 'Florya' çıkmazı! Gayrimenkul projeleriyle ilgili yönetime verilen yetki iptal mi edilecek?

Benzine bugün zam geldi: Yarın da fiyatlar 95 kuruş artacak! Akaryakıtta peş peşe zam depremi! 

TOKİ Antalya Serik kura sonuçları 2+1 ve 3+1!  TOKİ  kura sonucu sorgulama ekranı!


Geri Dön