20 / 05 / 2024

Üsküdar Belediyesi, Medipol Hastanesi'nin plansız kalan inşaatını durdurdu!

Üsküdar Belediyesi, Medipol Hastanesi'nin plansız kalan inşaatını durdurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarını iptal ettirdiği ve arazisi plansız kalan Medipol Hastanesi'nin inşaatını da Üsküdar Belediyesi durdurdu.



Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu, kısa zaman önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından arazisinin imar planının durdurulduğu Medipol Hastanesi’nin inşaatını da durdurdu.

Birgün'den İsmail Arı imzalı habere göre Emre Özipek, plansız kalan bölgede devam eden inşaatın kanunsuz olduğunu kaydederek, Üsküdar Belediyesi’ne başvuru yaptı. Üsküdar Belediyesi de  yapılan kontrol ve incelemeden sonra inşaatın durdurulduğunu bildirdi. 


İBB İPTAL ETTİRDİ 


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Üsküdar'daki Medipol Üniversitesi için bir imar planı hazırlanmıştı. Bakanlık, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin hemen yanı başında yer alan 4 bin 164 metrekarelik alanı konut alanı ve ortaöğretim tesisleri alanı statüsünden “yükseköğretim tesisi alanına” çevirmişti. Söz konusu bu imar planı raporunda plan değişikliğinin Medipol Üniversitesi için yapıldığı belirtildi. Söz konusu bu alanın yapılaşma koşulu da zemin+5 kat şeklinde belirlendi. İstanbul 12. İdare Mahkemesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı başvurusuyla, 31 Ocak 2024 tarihinde imar planlarının iptaline karar verdi. 

Üsküdar Belediyesi, Medipol Hastanesi nin plansız kalan inşaatını durdurdu!

AMACINA UYGUN ŞEKİLDE KULLANILMADI 

Söz konusu arazi daha önce tartışmalara sebep olmuştu. Emre Özipek, Medipol’ün otopark şeklinde kullandığı alanın babası tarafından okul yapılması için kamuya bağışlandığını kaydetmiş ve konu ile ilgili olarak dava açmıştı. İstanbul Anadolu 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin hazırlattığı bilirkişi raporunda söz konusu arsanın 1994 yılında ortaokul alanı şeklinde kullanılmak üzere Maliye Hazinesi’ne bağışlandığı fakat amacına uygun biçimde kullanılmadığı vurgulandı. Özipek de arsanın 2016 yılının sonuna kadar atıl bırakıldığına daha sonra da Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanılmaya başladığına değindi. Ayrıca bu arsanın 1994 ile 2017 seneleri arasında atıl bırakıldığını kaydetti. Amacına uygun olarak kullanılmayan arsanın kendilerine iade edilmesini talep etti.

DAVA DEVAM EDERKEN İNŞAAT BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü arsanın Henza Akın Çolakoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesi şeklinde kullanıldığını, ayrıca arsaya 32 derslikli bir ek bina inşa edileceğini öne sürerek davanın reddini istedi. Dava kapsamında bir inşaat mühendisiyle bir hukukçu tarafından arazide keşif yapıldı ve bilirkişi raporu hazırlandı. Söz konusu raporda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün beyanının gerçeği yansıtmadığı, arsanın Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark şeklinde kullanıldığı belirtildi. Fakat tüm bunlara rağmen yargı süreci sonuçlandırılmadı. Emre Özipek, “Davanın bile isteye sürüncemede bırakıldığını, davanın senelerce sürdürüleceğini” belirterek, yargı sürecinin devam etmesine rağmen Medipol’ün hızla inşaata başladığını kaydetti.

Kimler emlak vergisi ödemez? Kirada oturan emekliler dikkat! İşte emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler!

Ev, arsa, arazi alacaklara uyarı: Emlakçıların bu tuzaklarına düşüp paranızı kaptırmayın!

Yurt dışında ev almanın riskleri!


Geri Dön