27 / 04 / 2024

Üsküdar’da kaçak kafe iddiası!

Üsküdar’da kaçak kafe iddiası!

Üsküdar Çamlıca Libadiye Caddesi'nin Şeker Maslak Sokağı ile kesiştiği köşede bulunan alan üzerinde kafe inşaatı başladı. CHP’li Hüseyin Sağ, kafenin kaçak olarak inşa edildiğini iddia etti.



Üsküdar Çamlıca Libadiye Caddesi'nin Şeker Maslak Sokağı ile kesiştiği köşede bulunan alanda başlanılan kafede hummalı bir inşaat çalışması başladı. 


İmar planlarında “yeşil alan” olan çam ağaçları arasındaki kafenin bulunduğu arazide iş makineleri kazı yaptı. Eski kafe binası pergola sistemi ile genişletildi.


İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, sit alanında kaçak inşaatı başladığını ifade etti. Sağ, “İBB zabıtaları ‘Bizi aşar' diyerek işlem yapmadı. Çünkü kafe, Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yeğenine ait bir zincir. O yüzden Üsküdar Belediyesi'nin şimdiki başkanı da ‘vefa borcum var' diyerek dokunmuyor” iddiasında bulundu.


Arazideki çam ağaçlarının da inşaattan zarar gördüğünü açıklayan Sağ, “Bu inşaat kesinlikle kaçak. Hem yeşil alan, hem sit alanı. Burada kaçak ‘kafekondu' yapıyorlar” ifadelerini kullandı.




Sözcü



Geri Dön