Kentsel Dönüşüm

Üsküdar’da riskli yapılara karşı hızlı tarama testi: Başvuru sayısı 5 bin 41'e ulaştı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "hızlı tarama testi" Üsküdar'da uygulanmaya başlandı. Paylaşılan detaylara göre söz konusu uygulama için yapılan başvuru sayısı 5 bin 41'e ulaştı.

İstanbul Üsküdar’ın çok uzun zamandır çözüm bekleyen kentsel dönüşüm sorununu gidermek vea vatandaşların depreme karşı güvenli yeni evlerde yaşaması amacıyla riskli yapılarda, KENT A.Ş.’nin danışmanlığında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) desteğiyle yenileme çalışmaları kapsamında "hızlı tarama testi" uygulanmaya başlandı.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehirdeki binaların dayanıklılığını belirlemeyi amaçlayan tarama testlerine Üsküdar Belediyesi de entegre oldu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu çalışmalar belediye ekiplerinin yoğun mesaisiyle devam ediyor.

Birgün'de yer alan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediesi ile entegre şekilde başlatılmış olan "hızlı tarama testleri"ne şu ana kadar 5 bin 41 binanın başvurusu yapıldı. 400’den fazla yapıla hızla inceleme yapıldı. Çalışmalarını son sürat sürdüren Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekipleri toplam 4 bin 645 binada inceleme yapacak.

Aktarılan bilgilere göre belediye tarafından yapılacak saha programı çerçevesinde, hızlı taramanın tamamlanma süreci de belirlenecek.

Hızlı taramayla numune almadan uzmanlar tarafından yerinde gerçekleştirilen bina incelemesi, binaların içinden toplanan ayrıntılı bilgilerle hızlı, mekanik tabanlı ve bilimsel temellere dayalı tarama yöntemleriyle değerlendiriliyor.

Bina inceleme çalışmaları ekipler tarafından ücretsiz şekilde gerçekleştirilirken, binayı doğrudan "riskli yapı" şeklinde kodlamadığı için vatandaşlar tarafından daha tercih edilebilir bir yöntem şeklinde biliniyor.

Konut sahipleri, internet üzerinden ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ücretsiz ve yazılı olarak test için başvuru yapabiliyor.

Hızlı tarama ekibinden İnşaat Mühendisi İrfan Dandin pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konu ile ilgili olarak önemli detaylar vererek, söz konusu hızlı tarama testinde ilk önce donatı yerlerini belirlediklerini dile getirdi. Açıklamasında yaptıkları çalışmada korozyon olup olmadığına baktıklarını dile getiren İnşaat Mühendisi İrfan Dandin, betondaki dayanım testlerinin ardından sisteme giriş yaparak kayıt oluşturduklarını söyledi.

 

Aile konutu satın alırken aman dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

TMSF, Atp İnşaat ve Koza İpek Holding'in Ankara'daki konut ve iş yerlerini satışa çıkardı!

Kocaeli Milli Emlak, 6 adet arsa ve araziyi satıyor: Fiyatlar 4 milyon TL ile 115 milyon TL arasında değişiyor!