Kent Haberleri

Üsküdar'daki eski İETT garajı kültür merkezine dönüştürüldü!

Eskiden İETT Garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılan yapıyı restore ederek yeni bir soluk getiren Üsküdar Belediyesi, Nevmekan ismindeki yeni merkezin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Gençleri sanat galerisi, sahne ve kitaplı kahve konseptiyle buluşturan farklı bir dizayna sahip Nevmekan, düzenlenen tören ile hizmete sunuldu. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi yanında yer alan Nevmekan’ın açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, akademisyenler, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Eskiden İETT Garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılan yapı, nostaljik dekorasyon ve özel konsepti ile kitapseverlerin büyük beğenisini toplayan bir mekana dönüştürüldü.


AÇILIŞA ÖZEL SERGİ VE KONSER DÜZENLENDİ

Protokol konuşmaları ile başlayan tören, Nevmekan’ın sanat galerisi bölümünde Sabiha Tansuğ Koleksiyonu ‘Anadolu’da Tekstil Yolculuğu’ temasıyla Anadolu ve Osmanlı giysi ürünlerinin sergisi açıldı. Serginin ardından Ermenilerin ödüllü sanatçısı Sibil ‘Üsküdar’dan Dünyaya Seyir’ temalı konser verdi.


“KİTAP, BİLGİ VE DOSTLUĞUN BULUŞTUĞU BİR MEKAN”

Oluşturdukları yeni konsept sayesinde Üsküdar’a farklı bir yapı kazandırdıklarını ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Restore ettiğimiz bu mekan Osmanlı döneminde Ürgüplü Hayri Bey ve mimar Ali Talat Bey’in çalışmaları sonucu hayata geçen bir yapı. Cumhuriyet döneminde tamamlanan yapı 1960’lı yıllara kadar tramvay deposu olarak kullanılmış. Daha ileriki tarihlerde İstanbul Büyükşehir Belediye’mizin otobüs garajı olarak kullandığı bir mekan haline geldi. Gençlerimize derslerini çalışabilecekleri kitap okuyup arkadaşları ile sohbet edebilecekleri çok güzel bir mekana dönüştürüldü. Bu mekan kitap ile bilgiyi, sevgiyi ve dostluğu buluşturduğumuz bir mekan oldu” dedi.

Özel dekorasyonu yapılan Nevmekan’in içerisinde bir adet tramvay ve tramvayların kullanıldığı vinç restore edilerek yerleştirildi. Ayrıca yapı restore edilirken Osmanlı motiflerine de oldukça yer verilip eski nostaljik görüntüsü yakalamaya çalışıldı.


Hürriyet