Genel

Üst üste rapor alınabilir mi? Aile hekimi üst üste rapor verir mi?

Üst üste alınan raporlar çalışan kişilerin aklına belli başlı soruları getirmektedir. Onlardan biri de “Üst üste rapor alınabilir mi? Aile hekimi üst üste rapor verir mi?” İşte bu soruların yanıtları!Raporlu günler için işverenin kural olarak, ücret ödeme yükümlülüğü olmadığı belirtmekte fayda var

RAPORLU GÜNLER SİGORTADAN SAYILIR MI?

Raporlu günler, sigorta olarak sayılır. Raporlu günler için işverenin kural olarak, ücret ödeme yükümlülüğü olmadığı belirtmekte fayda var. Bu durumda, işçisine ayrıca ücret ödemeyen işveren, SGK'ya raporlu günleri 01-İstirahat olarak bildirir ve bu şekilde bu işçi için sigorta primi ödenmemektedir.

İşte “Üst üste rapor alınabilir mi? Aile hekimi üst üste rapor verir mi?” sorularının merak edilen yanıtları ve diğer detaylar…

ÜST ÜSTE RAPOR ALINABİLİR Mİ?

Üst üste rapor alınabilir. Rapor usulüne uygun olduğu sürece bu rapor defalarca alınır. Sadece alınan her yeni raporun önceki raporu sona erdirdiği de unutulmamalı. Her çalışan, rapor süresi bitmeden rapor aldığında; tüm rapor sürelerini toplayarak toplam istirahat raporunun süresini hesaplarsa yanlış yapacaktır.

RAPOR BİTMEDEN RAPOR ALINIR MI?

Sigortalının herhangi bir sigorta kolundan verilen istirahat raporu devam ederken, rahatsızlığı nedeni ile bu defa aynı ya da başka bir hekime başvurmak suretiyle tekrardan aldığı istirahat raporu, ilk aldığı istirahat süresi ile çakışması durumunda ilk istirahat süresi sona ermese dahi ikinci istirahat verilebileceğinden sigortalının birinci istirahati, ikinci istirahatin başlangıç tarihinden bir gün önce bitmiş kabul edilir.

AİLE HEKİMİ ÜST ÜSTE RAPOR VERİR Mİ?

Aile hekimleri tek seferde en fazla on gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor vermektedir. Bir çalışan, iş yeri hekimi ve aile hekimi dışındaki doktorlara muayene olunması halinde ise, yeniden aile hekiminde olduğu gibi tek hekim, tek seferde en fazla 10 gün rapor yazılabilir.

RAPORLUYKEN İŞYERİ MAAŞ ÖDER Mİ?

Raporlu haldeyken maaş kesintisi hiçbir yerden alınmaz; ancak işçi gerekli şartları sağlıyor ise SGK'dan rapor parası alabilir. Bu şekilde alınan yani SGK'dan alınan para maaş kesintisi değil; rapor parasıdır.

2023 engelli maaşı zammı! Engelli maaşı 2023 ocak ayında ne kadar olacak?

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ İstanbul 2022 nerede yapılacak?

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?