Perakende

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü Sosyal medyanın bulanık ortamından yararlanan böyle satıcılar konusunda, tüketici hakları uzmanı uyardı: “İade almıyorum diye bir şey yok! 14 gün süresi var, başvuru yapmanız yeterli

İnternetten alışverişte bazı satıcılar ürün iadesi kabul etmiyor. Sosyal medyanın bulanık ortamından yararlanan böyle satıcılar konusunda, tüketici hakları uzmanı uyardı: “İade almıyorum diye bir şey yok! 14 gün süresi var, başvuru yapmanız yeterli.”

Sosyal medyada bazı butiklerin bilgi kısmında'Değişim var, iade yok' ifadesine sıkça rastlanıyor.  Tüketicinin gözüyle görmediği ürün eline geçtiğinde iade etmek istemesi ise bu söylemle müşteri mağduriyetine neden oluyor. Özellikle Instagram, büyük küçük pek çok firmanın satış alanı haline Instagramda kıyafetten ayakkabıya, makyaj malzemesinden yöresel ürünlere pek çok şey, uygun fiyatla müşteri cezbedilerek satılıyor.

Ürünü alan kişiler ise eline ulaşıp canlı olarak görünce düşündüğü gibi olmadığını anlayabiliyor. Ancak iade etmek için satıcıyla iletişime geçince sorunlar başlıyor.

İADESİ OLMAYAN ÜRÜNLER BELLİ

Gazetevatan.com’un haberine göre, satıcının  değişim yapıyoruz ama iade yok diye müşteriyi başından savuşturması ise Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu’na göre söz konusu olamaz. İadesi olmayan ürünler temizlik, hijyen içeren ürünlerle sınırlı.

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

A101’de 850 gr bal 59 TL’ye, 850 gr. siyah zeytin 42 TL’ye kadar düştü! 19 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Bu banka emekliye 10 bin TL ödeyecek!

ING’den düşük faizli, sıkıştırmayan kredi! Tam 10 bin TL nakit veriyor!

PTT’den emekliye  kredi piyangosu! Hemen başvuran tam 80 bin TL’yi cebine koyuyor!