28 / 04 / 2024

'Uyanın ve işinize bakın' diyen İslam Memiş doların önümüzdeki ay ne kadar olacağını açıkladı! Hemen bakın!

'Uyanın ve işinize bakın' diyen İslam Memiş doların önümüzdeki ay ne kadar olacağını açıkladı! Hemen bakın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların gözdesi dolar kurunun Mart ayında ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar önümüzdeki ay ne kadar olacak? İşte İslam Memiş'in o açıklaması...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Dolar kurunun önümüzdeki ay ne kadar olacağını açıklayan İslam Memiş, bu hafta piyasalardaki beklentilerini TV100'de kaleme aldığı köşesinden paylaştı.


İşte İslam Memiş'in o yazısı...

Para piyasalarında bu hafta içeride Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dışarıda Fed tutanakları ve Avrupa Enflasyon Verisi’ni takip edeceğiz. Genel itibarıyla sakin fakat karışık bir hafta yaşayacağımızı düşünüyorum.

21 Mart akşamı Fed toplantı tutanakları yayımlanacak. Üyelerin faiz beklentilerini de  daha rahat görebileceğiz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), perşembe günü saat 14.00’te merakla beklenen şubat ayı faiz kararını açıklayacak.

Merkez Bankası'nın faizlerde bir değişiklik yapması beklenmiyor. Fakat sürprizleri seven bir Merkez Banka’mız var maalesef.

Yine de Merkez Bankası'nını ne yapacağı belli olmaz!

Bu hafta takip edeceğim bant aralıkları şu şekilde:

BİST 100 ENDEKSİ

9 bin 250 puandan kapanış yapmıştı. Benim öngörüm ve takip etmiş olduğum bant aralığı aynı. 8 bin 400- 9 bin 400 puan aralığı. 9 bin puan seviyelerinin üzerinde dikkat edilmesi gerekli. Yeni giriş yapacak olanlar için çok riskli olduğunu belirtebilirim.

 Uyanın ve işinize bakın diyen İslam Memiş doların önümüzdeki ay ne kadar olacağını açıkladı! Hemen bakın!

DOLAR/TL KURU

Dolar kuru 30,86 Türk Lirası seviyelerinde. Her hafta aynı şeyi söylüyorum fakat değişen hiçbir şey yok. Dolarda trend yukarı. Üç haftadır söylemiş olduğum gibi Şubat ayını 31 TL seviyelerinden tamamlarız. Mart ayında 32 Türk Lirası le devam ederiz.


EUR/USD PARİTESİ

Şu an 1,07-1,08 aralığında oyalanıyor. Haftaya ise 1,0782 seviyesinden başladı. Bana göre ucuz. Yeniden 1,07 denemesini yapabilir. Hedef 1,09 seviyesi.

Sene içerisinde 1,12-1,15 hedefim devam ediyor. Bu hafta ise 1,07-1,08 aralığı geçerliliğini koruyor.

ONS ALTIN (XAU/USD)

2 bin 21 dolar seviyesindeyiz. 1.950-2.050 dolar aralığı geçerliliğini koruyor.
Bu bant aralığına odaklanmalı. 2 bin 50 dolar yukarı yönlü kırılmadıkça baskı devam eder. Ama bu bant aralığını ucuz görüyorum. Bu hafta 1.980-2.030 dolar aralığını takip edeceğim.


ONS GÜMÜŞ (XAG/USD)

Şu anda 23,09 dolar seviyesinde. Rasyo baskılamayı sürdürüyor. Ucuz kalarak altından daha avantajlı duruma geldi. 22,80-23,80 aralığını takip etmeyi sürdürüyorum.


BITCOIN (BTC)

Bitcoin şu anda 52 bin 174 seviyelerinde, ben 48 bin dolar seviyesini bekliyorum. Dikkat etmek gerekiyor. Hatta daha da aşağılar olabilir. Bu piyasada olanlar zararlarının yüzde 90'lık kısmını kurtardı. İki senedir kâr yok. Yalnızca zarar kurtarmak için bekliyorlar. Bu hafta Bitcoin'de 48-52 bin dolar aralığını takip edeceğim.

Yine “dolar düşecekmiş” yalanlarına inananlar var! Uyanın ve işinize bakın. Hayal kuranlar hep uyuyarak masal dinlemeyi sürdürecek. 

 

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!


Geri Dön