28 / 04 / 2024

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.



Ticari gayrimenkul sektörü, bir dizi belirsizlikle karşı karşıya. Herkesin dikkati ofis alanları üzerinde yoğunlaşmış durumda. Büyük finans kuruluşlarından gelen araştırma raporlarından, akademik çevrelerde yayınlanan çalışmalara kadar birçok inceleme, uzaktan çalışma uygulamalarının sektör üzerinde yarattığı sıkıntılara işaret ediyor. İşte uzaktan çalışma ile birlikte azalan ofis kullanımlarının olumsuz yanları…

Corion Enterprises’ın Kurucu CEO’su Fred Cordova ABD'de uzaktan çalışmanın olumsuz etkilerini anlattı

Cordova, uzaktan çalışmanın gayrimenkul üzerindeki olumsuz etkilerini ele alarak bazı açıklamalar yaptı.  Gayrimenkul sektörünün gün geçtikçe daha kötü duruma gittiğini belirtirken bunu bir yıl önceden gördüğünü iddia etti. CEO'nun açıklamalarına göre ofislerin gayrimenkul alanında talep oldukça düşük. Bu durumun da gayrimenkule olası risk getirebileceğinin sinyallerini verdi. Bu cümlelerinin ardından şunları da ekledi: "Büyük bir 'zombi bina' kuşağı oluşturuyoruz. Sermaye yapısı bozulduğu için bu yapılara kimse ödeme yapmak istemiyor."


Geri Dön