Konut

Uzaktan kumandalı yatak keyfi evlere girdi

Her şekle giren yatakları sadece hastanelerde olur bilirdik. Artık sağlık evlere kadar girdi

Sırtınızı geriye yaslayıp keyifli bir şekilde film seyretmek ya da sırt ve boynunuzda ağrı olmadan kitap okumak gibisi yok. Bir de bunun yanına mışıl mışıl bir uyku eklenince değmeyin keyfinize... Ama bu lükse hasret kalanlar da yok değil... Bu sorundan yola çıkan firmalar vücut fonksiyonlarına uygun yatakları hastanelerden sonra evlere kadar soktular. Sağlıklı bir hayatın en önemli süreçlerinden sağlıklı bir uyku için araştırma yapan firmalar bu parallelde satışa sundukları ürünlerle tüketicinin hem sağlık hem de rahatlık talebine cevap veriyor. Dr Mattress firmasının uzaktan kumanda sistemiyle istenilen pozisyona ayarlanan Helene elektrikli hareketli baza ürünü bedensel fonskiyonlara da uyumlu hareket ediyor.

Horlamayı ve yara açılımını engelliyor
Kitap okumak, televizyon seyretmek, yoğun iş temposunun ardından vücudunu dinlendirmek isteyenlerin istediği pozisyona tek bir kumanda ile ulaştırdığı yatak, eşlerin birlikte aynı rahatlığı yaşamaları için çift kişilik de üretildi. Bu özel bazanın hareketli pozisyon değişiklikleri sayesinde kan akışı düzenleniyor. Boyun, sırt ve ayak ağrılarına karşı dinlendirici masaj etkisi sağlayan yatak, vücutta hassasiyet ve yara açılmalarını da engellemede yardımcı oluyor. İleriki yaşlarda yatağa oturup kalkmayı kolaylaştıran sistemi, sırt bölgesinin istenilen açıya ayarlanabilmesi ile, kalp rahatsızlıkları olan kişilere ve Reflü hastalarına yardımcı oluyor, horlamaya karşı engelleyici bir yatış ortamı oluşturuyor.

Vücut profilini çıkarıyor
Dr. Mattress, uzman doktor ve fizyoterapist denetiminde, parmak izi gibi kişiyi diğerlerinden ayıran bir yöntemle 3 boyutlu vücut profilini çıkarıyor. Bu yöntemle kişinin konfor katmanlarını ve müdahale noktalarını tespit ederek kişiye özel yataklar üretiyor. 62 saat süren el işçiliği sonrası en geç 2 hafta içinde yatak sahibine teslim ediliyor.
Pınar Çelik/Sabah Emlak