03 / 05 / 2024

Uzman çavuş 50 bin TL'lik ev borcu için devam etti, şehit oldu!

Uzman çavuş 50 bin TL'lik ev borcu için devam etti, şehit oldu!

Vanın Başkale İlçesi'nde şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Sağın, 10 yılını tamamladığı, ev borcunu ödeyebilmek için göreve devam etme kararı aldığı ortaya çıktı



Vanın Başkale İlçesi Gedikbaşı Köyü yakınlarında yol kontrolü yapan askerlerin, PKKlı teröristlerin bomba ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 3 askerden 33 yaşındaki Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Sağın, 10 yılını tamamladığı, ev borcunu ödeyebilmek için göreve devam etme kararı aldığı ortaya çıktı.

Bundan 10 yıl önce vatani görevini yapıp girdiği Jandarma Uzman Çavuşluk sınavını kazanan Ramazan Sağ, sözleşme imzalayıp göreve başladı. 9 Eylül 2001de Tuğba Sağ ile evlenen Ramazan Sağın 7 yaşında Büşra ve 5 yaşında Ali ve Arda isimli ikiz çocukları oldu.  İzmir  Bergama İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan Uzman Çavuş Ramazan Sağın, bu yıl tayini Vana çıktı.

Yeni görev yerine gitmede eşi ve 3 çocuğuyla birlikte temmuz ayının başında yıllık izninin bir bölümnünü memleketi Konyanın Akşehir İlçesine bağlı Yeşilköyde geçiren Uzman Çavuş Ramazan Sağın köyde bulunduğu sırada yakınlarına "10 yılım doldu, bırakabilirdim. Geçen yıl 55 bin liraya ev aldım, borcu bitmedi. Bir de 12 bin liraya otomobil aldım. Onunda borcu var, devam kararı aldım" dediği belirtildi.

Yakınları, bu yıl ikiz çocukları Ali ve Ardayı sünnet ettirmeyi planlayan Uzman Çavuş Ramazan Sağın, Vana taşınması gerektiği için bunu ertelediğini ve 20 gün önce yeni görevine başladığını anlattı.

KÖYÜNDE YAS VAR

Şehit Uzman Çavuş Ramazan Sağın, Yeşilköydeki baba evinde yas var. 63 yaşındaki Sebahat ve 65 yaşındaki Bayram Ali Sağ çifti, 3ü erkek 5 çocuklarından birinin şehit düştüğü haberiyle yıkıldı.

Oğullarından İsmailin Afyonkarahisarda polis olduğu, Fatihin Bursada otomobil fabrikasında çalıştığı, 2 kızlarının da evli olduğu belirtilen Sebahat ve Bayram Ali Sağ çiftinin yakınları, Ramazan Sağın şehit düştüğü haberini alınca evlerine akın etti.

Vanda düzenlenen törenin ardından memlekti Konyaya uçakla gönderilelen şehit Uzman Çavuş Ramazan Sağın cenazesi, Konyadan Yeşilköydeki baba evine helikopterle götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Ramazan Sağ, ikindi namazından sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğluun katılacağı törenle Akşehir Şehitliğinde toprağa verilecek.
Milliyet


Geri Dön