Genel

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman erbaş yönetmeliği adına değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Karar 25942 sayılı Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliğe dair değişiklikler yayınlandı. İşte tüm detaylar…Bu değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti. Bu değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni yönetmelik ile birlikte 20 Eylül 2005 ten bu yana yürürlüğe giren Uzman Erbaş Yönetmeliği üzerinde bazı maddelerde değişiklikler yapıldı.

Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi

Uzman Erbaş Yönetmeliği için yapılan değişiklik kararı yürürlüğe girdi. Bu karara göre Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde değişiklikler ve bazı bölümlerin kaldırılması söz konusu oldu.

Yönetmelikte yapılan değişikliklere göre 20 Eylül 2005 tarihli Uzman Erbaş Yönetmeliği’nin 19. maddesinin ilk fıkrasının ikinci cümlesi değiştirildi. Bu madde üzerinde uzman erbaşların dereceleri ile kanunun Ek-2 sayılı ek göstergesinde belirtilen gösterge rakamlarının uygulanacağı şeklinde bir güncelleme oldu.

Aynı fıkranın üçüncü cümlesinde bulunan ibare de kaldırıldı. O ibare ise şu şekildeydi: ‘’Uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa terfi edenlerin intibakları, bulundukları derece ve kademenin bir üst derecesinin aynı kademesine yapılır.’’

 

O madde tamamen değiştirildi

Yönetmeliğin 8'inci maddesinin 1.fıkrasının ‘’C’’ bendi içinde bir değişiklik yapıldı. "askeri hastanelerden" ifadesi "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak belirlenmiş tam teşekküllü bir hastaneden" olarak değiştirildi. Yönetmelik üzerinde uzman erbaşların astsubaylığa geçirilmesi ile ilgili konularda da değişiklik yapıldı.

Astsubay adayları için değişiklik yapıldı

Yayımlanan değişikliklere göre uzman erbaşları başvuru tarihinde dördüncü hizmet yıllarını tamamlamış, 8. hizmet yılını bitirmemiş, sınava müracaat tarihinde uzman erbaşlığa alındığı tarihten bu yana en az dört yıllık bir sicil almış ve almış olduğu mevcut sicil notlarının ortalamasının sicil tam notunun yüzde doksanının yukarısında olması gerekecek.

Yönetmelikte yapılan diğer bir değişiklik ise yaş şartı oldu. Yaş şartı kaldırıldı. Başvuru tarihinden itibaren 28 yaşından gün almamış olunması şartı da kaldırıldı.

Söz konusu olan tüm hükümler MSB ve İçişleri Bakanlığı tarafından birlikte yürütülecek.

Askere gideceklere müjde! Hesabınıza toplam 51 bin TL yatacak! Bu parayı hemen alın!

MSB’den işsiz gençlere son dakika müjdesi! MSB 16 bin personel alımı yapacak! 2023 MSB personel alımı ne zaman?

Askerlik mesleğini yapmak isteyenlere müjde! 16 bin erbaş ve er alınıyor!