Genel

Uzman isim asgari ücrete ara zammı yorumladı! 'Zam gelse dahi...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını söylemesinin ardından, Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara “Enflasyonist ortamda aylığınıza zam olsa bile mutlu olmazsınız nedeni enflasyonun alım gücünü süratle eriteceğini bilirsiniz” açıklamasını yaptı.Asgari ücret, çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak bir ücreti garanti eder

Asgari ücret, çalışanların en az ne kadar maaş alması gerektiğini belirleyen yasal bir düzenlemedir. Asgari ücret, çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak bir ücreti garanti eder.

Asgari ücret, ülkelerin ekonomik koşullarına ve yaşam standartlarına göre değişebilir. Bazı ülkelerde, asgari ücret yasal olarak belirlenir ve belirli bir süre boyunca sabit kalırken, diğer ülkelerde asgari ücret, düzenli olarak revize edilerek güncellenir.

Türkiye'de, asgari ücret belirli bir dönem için geçerlidir ve daha sonra yeniden belirlenir. 2023 yılı için Türkiye'deki asgari ücret tutarı, brüt 5.000 TL olarak belirlenmiştir. Ancak vergi ve diğer kesintilerin ardından net asgari ücret tutarı, farklılık gösterebilir.

Asgari ücret, çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir düzenlemedir ancak bazı eleştiriler de almaktadır. Bazıları, asgari ücretin yeterli olmadığını ve çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli gelmediğini savunurken, diğerleri ise asgari ücretin işverenler için maliyetli olduğunu ve işletmelerin rekabet edebilirliğini azaltabileceğini iddia eder.

Uzman isim asgari ücrete ara zammı yorumladı! 'Zam gelse dahi...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı sonrası açıklama yaptı. Asgari ücrete bir ara zam olup olmayacağı yönündeki suali cevaplayan Erdoğan, asgari ücrette temmuzda ara zam olacağını söyledi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarına ekonomistler tedbirli mesafede durdu. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara “Enflasyonist ortamda aylığınıza zam gelse dahi sevinemezsiniz çünkü enflasyonun alım gücünü süratle eriteceğini bilirsiniz.

'KKM'NİN 2022'DE TÜRKİYE'YE MALİYETİ 181 MİLYAR LİRA'

Diğer taraftan Hakan Kara KKM'nin 2022 senesinde Türkiye'ye toplam bedelini açıkladı. Kara sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “2022’de KKM’nin Hazineye maliyeti 92,5 milyar TL olarak gerçekleşmişti. TCMB'ye maliyetini bilmiyorduk, bugünkü senelik Rapor ipucu veriyor. TCMB’nin kar/zarar tablosundaki “diğer” kalemi 89 milyar TL'ye işaret ediyor. Yani 2022'de KKM’nin kamuya toplam bedeli kabaca 181,5 milyar TL olmuş” dedi.

TOKİ İstanbul Tuzla projesinde son dakika! 20 bin 920 konut sahibini buldu!

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?