Kent Haberleri

Uzman isim uyardı: Gram altın ne zaman satılır? 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV100'deki yazısında  gram altındaki yükselişle birlikte satış düşüncesinde olanlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar... Memiş, gram altının yıl sonunda diğer yatırım araçlarına göre daha az bir yükseliş beklediğini belirtti

İslam Memiş, gram altındaki yükselişle ilgili açıklamasının ardından yatırımcılara satış için aceleci olmamaları uyarısında bulundu. Memiş, gram altının yıl sonunda diğer yatırım araçlarına göre daha az bir yükseliş beklediğini belirtti. İslam Memiş'in değerlendirmeleri şu şekilde oldu...

İlk olarak ons altın (XAU/USD) üzerindeki değerlendirmelerini paylaşan Memiş, bu hafta bin 960 direncini takip ettiklerini söyledi. Kısa vadede ise bin 920 dolar seviyesini destek olarak izleyeceklerini belirtti. İkinci yarıda ise hedeflerinin 2 bin 150-2 bin 250-2 bin 300 dolar seviyeleri olduğunu ifade etti. Kısa vadede yatay bir seyir beklediğini ve daha sonra yükseliş trendine geçilebileceğini söyledi.

Ardından gram altın hakkında değerlendirmelerine geçen Memiş, gram altının dolar/TL kuruyla ilişkisini sürdürdüğünü belirtti. Gram altının yılın ilk yarısında dolar/TL kuru destekli olarak yükselerek bin 663 liraya ulaştığını ifade etti. Yılın ilk yarısında yatırımcılara yüzde 50 kazanç sağladığını söyleyerek bu konuda birinciliği kimseye kaptırmadığını belirtti. Memiş, bin 585 ile bin 668 lira arasında geniş bir bandı takip ettiğini ve düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söyledi. İkinci yarıda ise bin 770 ile bin 800 lira seviyelerinin hedef konumunda olduğunu belirtti. 

 

GRAM ALTIN NE ZAMAN SATILIR?

İslam Memiş, ayrıca gram altınla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Gram altın ise dolar/TL kurunu takip etmeye devam ediyor. Dolar nereye gram altın oraya. Yılın ilk yarısında dolar/TL kurundan destek alarak dün bin 663 lirayı gördü. Yılın ilk yarısında yatırımcısına yüzde 50 kazanç sağlayarak birinciliği kimseye kaptırmadı. Bin 585-bin 668 lira aralığında geniş bir bandı takip ediyorum. Düşüşlerin alım fırsatı olarak kalacağını belirtebilirim. Yılın ikinci yarısında bin 770-bin 800 lira seviyeleri hedef konumda olacaktır. Satış için acele edilmemesi gerekir."

Bu açıklamaların ardından yatırımcılar, İslam Memiş'in öngörülerini dikkate alarak gram altınla ilgili kararlarını verme konusunda bilgilendirildi. Yılın ikinci yarısında gram altında yükseliş beklentisi olduğunu ifade eden Memiş, satış işlemlerinde aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulayarak yatırımcılara stratejik bir yaklaşım sergilemeleri çağrısında bulundu.

Simide yüzde 50 zam geldi! Şaşırtan açıklama: Asgari ücrete zam gelince uygun gördük

Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri almak mümkün ama....

Zamsız harç telaşı e-Devlet'i kilitledi!