Otomobil

Uzman isimden kritik açıklamalar! Araba fiyatları düşecek mi artacak mi? Arabaların fiyatları ne zaman düşecek?

Araba fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair yılın başından beri sorulmaktadır. İşte uzman isimden açıklamalar!Bankalar 2023 yılının başında taşıt kredisi faizlerinde indirim yaşanmaya başlarken, bu fırsattan faydalanmak isteyenler araç satın almak için en ideal zamanın gelmesini kolluyor

Araç satın almak isteyenler, sıfır ve ikinci el araba fiyatları düşer mi yükselir mi sorularının yanıtını merak ediyor. Bankalar 2023 yılının başında taşıt kredisi faizlerinde indirim yaşanmaya başlarken, bu fırsattan faydalanmak isteyenler araç satın almak için en ideal zamanın gelmesini kolluyor.

 

Peki “Araba fiyatları düşecek mi artacak mi? Arabaların fiyatları ne zaman düşecek?” İşte detaylar…

Araç fiyatlarına dair sektörde uzman kişilerin yorumlarını takip eden vatandaşlara bomba gibi bir haber ortaya atıldı. EBS Otomotiv Genel Müdürü Erol Şahin, Ekotürk’e verdiği röportajda ikinci el araç piyasası ile ilgili bir durum değerlendirmesi yaptı.

“ÇOK NET SÖYLEYEBİLİRİZ”

Erol Şahin tarafından yapılan açıklamada kendilerine fiyatların düşüp düşmeyeceğine dair çok soru geldiğinin altını çizdi. Şahin, bu konuya dair net bir şey söylemenin ne kadar zor olduğunun ve ülkemizde de fiyatların bir daha asla aşağı inmeyeceğini üzülerek belirtti. İkinci el araç fiyatları ile ilgili vatandaşların artık umutlanmaması ve hiçbir zaman fiyatların düşmeyeceğini ve bilakis hep artacağını söyledi. Sadece bazı zamanlarda fiyatların yukarı çıkış hızının kesilebileceğini söyleyerek, açıklamasının devamında ikinci el pazarı ile ilgili açıklamalar yaparak devam etti.

İKİNCİ EL PAZARI BİR TÜRLÜ DURULMUYOR!

2023 yılına hızlı bir giriş yapıldı ve 2022 yılını bütün dönemlerin en iyi 2. pazarı olarak kapatan ikinci el pazarının Temmuz ayından başlayarak, eylül sonuna kadarki dönemde düşüşlerin yaşandığı görülmektedir. Bu zaman diliminde de neredeyse pazarın daralmaya yüz tuttuğunu belirtti. Ancak son 3 ayda pazarın yeniden toparlandığını ve yılı toplamda 6 milyon 400 bin adetlik otomobil satışıyla kapattığını belirtti. Buna ek olarak toplamda otomobil hafif ticariyle 8 milyon 142 binle yılı kapatarak bütün dönemlerin en iyi 2.pazarı olduğunu ifade etti.

Şahin konuşmasının ilerleyen yerlerinde piyasayla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Satışa çıkarılan her 12 otomobilin 11 tanesinin ikinci el olduğunu bununla birlikte 1 tanesinin sıfır araç olduğunu söyledi. Bunlara ek olarak, satılan bu 11 adet ikinci el arabanın da yüzde 60’ının yani her 10 taneden 6 tanesinin de 10 yaşın üzerinde olduğunu açıkladı. Hatta her 10 taneden 3 tanesinin de 20 yaşın üzerinde olduğunu ekleyerek, bu rakamların ekonominin de otomotiv pazarının da yansıması olduğunun altını çizdi.

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

3600 günden emekli olma şansı var mı? 3600 gün ile emekli olursam ne kadar maaş alırım?