Kent Haberleri

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler" Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak destek sürecinin nasıl işleyeceğini anlattı

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan düzenlemelerden biri, memurlara kira desteği verilmesiydi. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak destek sürecinin nasıl işleyeceğini anlattı. Özelmacıklı, destek miktarının kişinin maaş katsayısına göre belirlenmesinin uygun olacağını ifade etti.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan düzenlemelerden biri, memurlara kira desteği verilmesiydi. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunarak destek sürecinin nasıl işleyeceğini anlattı. Özelmacıklı, destek miktarının kişinin maaş katsayısına göre belirlenmesinin uygun olacağını ifade etti.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Özelmacıklı, İstanbul gibi şehirlerde kira fiyatlarının yüksek olduğunu ve konut projelerinin hızla yapılamamasının kira sorununu derinleştirdiğini vurguladı. Bu bağlamda, memur, kadrolu ve sözleşmeli personeller için kira desteği sağlanmasının planlandığını ifade etti.

Yüzde 25'lik sınırlama

Özelmacıklı, kiralık dairelerde uygulanması düşünülen yüzde 25'lik sınırlamanın, ev sahiplerini uzun süreli kiralamaktan kaçınmaya teşvik ettiğini ve bu nedenle eşyalı daireleri yabancılara veya günlük kiralama taleplerine yönlendiren mal sahiplerinin sayısının arttığını belirtti. Ayrıca, yüzde 25 sınırlamasına uymayanlar için getirilmesi planlanan hapis ve para cezalarının, kiralık daire arzını daha da zorlaştıracağını ifade etti.

Maaş katsayısı

Desteklerin maaş katsayısına göre belirlenmesinin makul bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Özelmacıklı, kişilerin kira fiyatlarını bütçelerine göre planlayabileceklerini söyledi. Bölge bazlı fiyatlandırmanın doğru olmadığını düşündüğünü belirten Özelmacıklı, semtlere göre kiralık daire arzının farklılık gösterdiğini ve bu nedenle maaş katsayısına dayalı bir yaklaşımın daha uygun olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin memurlara yönelik kira desteği sağlama taahhüdü, kamu çalışanlarının yaşam standartlarını yükseltmeyi ve ekonomik zorluklarla baş etmelerine destek olmayı amaçlıyor. Bu düzenleme, özellikle büyükşehirlerdeki kamu çalışanlarının konut maliyetleriyle başa çıkmalarına yardımcı olacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?