Kent Haberleri

Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, olası İstanbul depremini değerlendirdi. Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde... Dr

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, olası İstanbul depremi ile ilgili son dakika çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. Şamil Şen, konu ile ilgili açıklamasında olası İstanbul depreminin ne zaman olacağının bilinmediğine dikkat çekti ancak depremin zamanı geldiğinde olacağının belli olduğunun da altını çizdi. 

Prof. Dr. Şamil Şen, depreme hazırlık için yapılması gereken iki önemli konuya da değindi. 

Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, İstanbul'un bir 'canavar' gibi büyütüldüğüne dikkat çekti. 

Şamil Şen, açıklamasında "Olası bir depremde bu canavar bizi öldürecek. Bu canavarla mücadele edeceksek ilk yapmamız gereken şey, öncelikle İstanbul'un nüfusunu azaltmaya yönelik adımları atmamız lazım" ifadelerine yer verdi ve İstanbul'un yeterince büyütüldüğünün, boş yer kalmadığının altını çizdi. 

Açıklamasında "Deprem sonrası, yaşayabilecek ve çadır kuracak yerlerimiz kalmadı. Dolayısıyla bir an önce İstanbul'da artık bir nüfus azaltma planını gündeme almalıyız" diye konuşan Şamil Şen, kimsenin İstanbul'da ne zaman deprem olacağını bilemeyeceğinin altını çizdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AFAD veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın eskiden beri çalıştığının altını çizen Şamil Şen, zemin yönünden binaların çalışmalarının olduğuna ama yeterli olmadığına vurgu yaptı. 

Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

DEPREM İÇİN YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ KULLANILMALI 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından oradan alınan bilgilerin insanların yaşamını kurtaracak verilerin iyice analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

"Bu bilgiler değerlendirdikten sonra İstanbul'a uygulama yönünde çalışmalar yapmamız gerekiyor" diye konuştu.  Depremle alanında teknolojinin kullanılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Şen, "Yapay zeka sistemleriyle binalarımız sağlam mı değil mi öğrenebiliriz" diye konuşan Şamil Şen, afet koordinasyonunun yapay zekayla yapılabileceğini dile getirdi. 

Şamil Şen, konuya ilişkin açıklamasını "Deprem fay kuşaklarını, deprem olacak fayların aktivitesini, hatta daha ilerisini söyleyeyim yapay zekayla akustik sistemleri bile inceleyip, bunlardan modeller oluşturup, bu verileri yapay zeka sistemleriyle makinaya öğretip, kestirim yaptırarak yararlanabiliriz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Risk tespitinde kafa karıştıran olay! Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı!