Kent Haberleri

Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç TL olacak? Maaşlar peş peşe duyuruldu! Hemen siz de son dakika hesabına bakın...

Uzman öğretmenlik maaşları, son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç TL olacak? Maaşlar peş peşe duyuruldu! Hemen siz de son dakika hesabına bakın... Sınav sonrasında  uzman öğretmen maaşı ve maaş farkının ne kadar olacağı merak edilmeye başlandı

Bu sene ilk kez gerçekleştirilen uzman ve başöğretmenlik sınavı tamamlandı. Sınav sonrasında  uzman öğretmen maaşı ve maaş farkının ne kadar olacağı merak edilmeye başlandı. Bu ay  2022 uzman ve başöğretmenlik MEB tarafından yazılı sınav gerçekleştirildi. 

Öğretmen Kariyer Basamakları çerçevesinde gerçekleştirilen sınavda başarılı olan öğretmenlere maaş farkı verilecek. Sınavdan başarılı olan ve bu şekilde kademe atlayan öğretmenlerin hem maaşları hem de tazminat tutarları değişecek. 

Meslekte 10 senesini dolduran ve uzman öğretmen olmak isteyenler ile uzman öğretmen derecesinde olup başöğretmen kademesine geçmek isteyenler için gerçekleşecek söz konusu bu düzenleme sonrasında peş peşe maaş hesapları yapıldı. 

Peki Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç TL olacak? Maaşlar peş peşe duyuruldu! Hemen siz de son dakika hesabına bakın...

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞ FARKI KAÇ TL? 

Uzman öğretmenlik maaşı farkı hesaplaması en yüksek Devlet memuru aylığına, 152. maddede geçen oranın uygulanmasıyla hesaplanıyor. 

Yüzde 20 gelir vergisi uygulanması durumunda 507,07 Türk Lirası uzman öğretmenlik tazminatı bugün için alınıyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre; uzman öğretmen maaşlarının ne kadar artacağı da belli oldu. 

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR YÜKSELECEK 2023?

Uzman öğretmen olmaya hak kazanmış her öğretmen bir derece atlayacak ve maaşlarına ilaveten 1.342 Türk Lirası ücret alabilecekler. Bu durumda 10 sene görev yapmış bir öğretmen 11.819 Türk Lirası maaş alıyorken; uzman öğretmen unvanını aldıktan sonra maaşı 13.161 Türk Lirası'na yükselecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili açıklamasında "Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin öğretmenin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf olanlarla birlikte toplam 516 bin öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkı kazandı" dedi ve başöğretmenlik sınavına başvuran 68 binin öğretmenin 66 bini sınavda başarılı olduğunu belirtti.

"257 uzman öğretmenimiz ise doktorayı tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuşlardır. 66 bin öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemi Türkiye Yüzyılı yaparak daha müreffeh bir ülke bırakacaklarını dile getirdi. 

UZMAN ÖĞRETMEN TAZMİNATI KAÇ LİRA?

Uzman öğretmenlik sınavı sonrasında adaylar maaşlarında ne kadar değişiklik olacağını merak etmeye ve hesaplamaya başladı. 

2022'de yüzde 20 gelir vergisi ile 507,07 TL uzman öğretmenlik tazminatı alınıyor. Aynı zamanda uzman öğretmen olanlar 1 derece artar ve bu durum da uzman öğretmen maaş farkını yükseltiyor. 

Uzman öğretmen maaş farkı 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli sayılacak. Yüzde 15 gelir vergisi üzerinden bir hesaplama yapılırsa uzman öğretmen tazminatının 1.939,56 Türk Lirası olabileceği öngörülüyor.

Dar gelirliye 1.250 TL ödenecek! Aralık ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Aile Destek parası ne demek?

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Motorine 82 kuruşluk indirim geldi! Tabelaları kontrol edin! Opet, PO, Shell, Total 27 Kasım 2022 fiyat listesi