28 / 04 / 2024

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav online mi olacak?

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav online mi olacak?

Eğitimlerini tamamlayanların uzman öğretmenlerin, başöğretmen olabilmeleri için girecekleri sınav 19 Kasım 2023'te yapılacak. Buna göre uzman öğretmenlik sınavı çevrimiçi olarak 10.00 - 13.00 saatlerinde arasında yapılacak. Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ise 24 Kasım 2023'te açıklanacak.



Sınava girecek adayların, eğitim süreçlerini tamamlayan uzman öğretmen ve başöğretmen olabilmeleri için girecekleri sınav için geri sayıma başlandı. Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne göre öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavların, yılda bir defa yapılacağı kaydedildi.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Buna göre, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavının 19 Kasım 2023’te yapılacağı belirtildi. Sınavda beşer seçenekli toplam 100 soru sorulacak ve sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak. Sınav soru ve cevaplarıda, 20 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak. Sınav sonuçları, 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI ONLİNE OLACAK

Uzman Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023’te Türkiye saati ile 10.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Çevrim içi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, yine aynı gün ve saatte sona erdirilecektir.

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav online mi olacak?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NEDİR?

Uzman öğretmenlik sınavı, en az 10 sene deneyimli olan öğretmenlerin mesleki kariyerini geliştirmek ve uzman öğretmen unvanı almak amacıyla girdiği bir sınavdır.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI KAÇ YILDA BİR YAPILIR?

Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne göre öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak.

SINAVDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen uzman öğretmen sınavında başarılı olmak için 100 puan üzerinden en az 70 almak gerekir. Öte yandan, sınavda, adaylara her biri 1 puan değerinde 100 soru yöneltildi ve 150 dakika yanıtlama süresi verildi.

Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman? Uzman öğretmenlik sınav başvurusunu aman kaçırmayın! Tarihler tek tek açıklandı!

 


Geri Dön