Ekonomi

Uzmandan, küçük yatırımcıya çok ilginç tavsiye! Cebinizde 100 TL bile olsa bunu yapın!

Bugünlerde herkes parasından para kazanmasa da, elindekini enflasyona karşı korumak için sürekli araştırma yapıyor. Uzmanlar da bu konuda yatırımcılara çeşitli yollar gösteriyor. İşte bu uzmanlardan biri de en küçük yatırımcıya çok ilginç bir tavsiyede bulundu: Cebinizde 100 lira bile olsa bu yatırıİbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç

Özellikle küçük yatırımcılar birikimlerini nerede değerlendireceklerini araştırırken, konunun uzmanından çok ilginç ancak bir o kadar da cazip bir tavsiye geldi.

İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Turgut, küçük yatırımcıya altınla ilgili çok ilginç bir tavsiyede bulundu.

Küresel çapta faiz artırım sürecinin artık sonuna gelindiğini vurgulayan Turgut,  bu gelişmelerin altını işaret ettiğini söyledi.

Yılbaşından hemen önce 1.700 dolarlarda seyreden ons altın fiyatının şu an 1.900 doları aştığını hatırlatan Turgut,  dolar bazında yüzde 15 civarında bir prim olduğunun altını çizdi.

YÜZDE 4’LÜK BİR YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ DAHA

Altın fiyatlarının 2 bin dolar seviyesine yükselebileceğini öngören Turgut, bunun da yaklaşık yüzde 4’lük bir yükselişe tekabül ettiğini ve dolar sabit kalsa bile altında yüzde 4’lük bir yükseliş görülebileceğini savundu.

TCMB’NİN ALTIN İTHALATI YÜZDE 733 ARTTI

Turgut açıklamasında, geçtiğimiz sene Merkez Bankası’nın toplam 148 ton altın ithalatı ile bu alanda dünyada ilk sırada yer aldığını hatırlatarak, “Geçtiğimiz ay dış ticaret açığımız 14,3 milyar dolarla rekor kırdı. Ancak bu ithalatta en dikkat çekici kalem altında gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

 

“CEBİNİZDE 100 TL BİLE OLSA BUNU YAPIN!”

TCMB’nin yaptığı bu altın ithalatına özellikle dikkat çeken Turgut, fiziki altın yerine, altın sertifikasının talep edilmesi halinde öncelikle ithalat kaleminde azalma olacağını belirtti.

Bunun sonunda da cari açığa çok ciddi katkı sağlanacağını dile getiren Turgut, “Yatırımcıya tavsiyem, altın yatırımlarını bu sertifika ile yapmaları. Zira bu sertifikanın altından hiç bir farkı yok. Yani gram altından hiç farklı değil. Özellikle küçük yatırımcıların buna yönelmesinde önemli yarar var. Cebinde 100 TL’si olan kişi bile altın sertifikası alabiliyor” ifadelerini kullandı.