Sektörel

Uzmanı uyarıyor! Konutunuzu korumak için sadece DASK yeterli değil! Mutlaka bunu da yaptırın!

Konut ve işyeri gibi yapıları depreme karşı koruyan DASK ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan  Sigorta Uzmanı Sumru Orak Güler, DASK'ın tek başına yeterli olmadığını belirtti. 

Konut ve iş yerlerini depreme karşı koruyan DASK ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sigorta Uzmanı Sumru Orak Güler, tam güvence için DASK ile beraber mutlaka bir konut sigortası yapılması gerektiğinin altını çizdi.

''MUTLAKA KONUT SİGORTASI YAPTIRIN''

Konut ve iş yerlerinin depreme karşı koruyan DASK hakkında önemli bir detaya değinen Sigorta Uzmanı Sumru Orak Güler, tam güvence için DASK ile birlikte mutlaka bir konut sigortası yapılmasını önerdi.

KONUTU DEPREME KARŞI TAM KORUMAYA ALMIYOR

Süperkanaltv'de yer alan habere göre; Sumru Orak Güler Sigorta Aracılık Yönetim Kurulu Başkanı Sumru Orak Güler, DASK ve konut sigortası ile ilgili gözden kaçan detaylar hakkında önemli bilgiler verdi. Türkiye’nin gündeminden düşmeyen deprem gerçeği nedeniyle DASK’a olan bilincin arttığını dile getiren Güler, ancak DASK’ın konutu her riske karşı tam korumaya almadığına vurgu yaptı. 

Bu noktada konut sigortasının devreye girdiğini belirten Güler, “DASK yalnızca deprem ve deprem sonrası meydana gelen sel, yangın gibi doğal afetler sebebiyle binada oluşan maddi hasarlara karşı güvence sağlar. Ancak konut sigortası hem ev hem de içerisinde yer alan tüm eşyaları kapsayan çok daha geniş kapsamlı bir güvence sunmaktadır.

DASK belli bir miktara kadar geri ödeme güvencesi verirken, evin gerçek değerini güvence altına almak içinse konut sigortası gereklidir”  ifadelerimi kullandı. 

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI BAŞLIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde DASK yerine zorunlu afet sigortasının geleceğini açıklamıştı.

Zorunlu Deprem Sigortası'ndan ayrı Zorunlu Afet Sigortası'nın daha kapsamlı olması beklentiler arasında yer alıyor.  Buna göre,  sadece deprem değil, yangın sel gibi tüm afetleri kapsayacak. Böylece vatandaşın afetlerden görebileceği tüm zararlar teminat altına alınmış olacak.

Ayrıca sadece binalar için değil evin içindeki tüm eşyalar için de teminat kapsamı genişlemiş olacak. Böylece Binaya değil ama eşyalara zarar veren bir sel felaketinde de tazminat alabilme imkanı doğacak. Buna göre, hem kapsam hem de tazminatlar yükselecek.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu sigortada yeni dönem başlıyor!