30 / 04 / 2024

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Yeni yatırım yapacaklar ve halihazırda portföyü olan binlerce vatandaş, kazançlarını artırma yollarını ararken, Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli tüyolar paylaştı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...



Yeni yatırım yapacaklar ve halihazırda portföyü olan binlerce vatandaş borsa yatırımı ile ilgili tüyoları araştırıyor. Borsa yatırımı yaparken bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. 

Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/onurwwdemir üzerinden yaptığı paylaşımda "Portföy yaparken sektörel çeşitlendirmenin yanı sıra, iş kolu bakımından da çeşitlendirmenin şart olduğunu sizlere geçen anlatmıştım" diyerek, "Sektör olarak demir çelik , otomotiv , enerji gibi alanlardan bahsediyorum , iş kolu derken sanayi kolu , finans kolu , perakende kolu gibi faktörlerden bahsediyorum." ifadelerini kullandı. 

Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir'in paylaşımı şu şekilde:


Portföy yaparken sektörel çeşitlendirmenin yanı sıra, iş kolu bakımından da çeşitlendirmenin şart olduğunu sizlere geçen anlatmıştım. Sektör olarak demir çelik , otomotiv , enerji gibi alanlardan bahsediyorum , iş kolu derken sanayi kolu , finans kolu , perakende kolu gibi faktörlerden bahsediyorum. Mesela #tuprs #froto #sise #eregl hepsi farklı sektörlerden şirketler fakat bu şirketlerin hepsi işin sanayi kolunda faaliyet gösteriyor ve hepsinin bazı yerel veya küresel konjonktürlerden zaman zaman etkilenerek döngüye girdiğini biliyoruz. Fakat birde bu işin finans kolu var #ismen gibi şirketler , perakende kolu var #bimas #mgros gibi şirketler ayriyeten #enjsa da bir nevi perakende sektörü diyebiliriz. Sigorta sektörü var #anhyt #ansgr gibi şirketlerin döngüsellik dönemleri maliyet baskısı veya enerji fiyatlarından değil , faiz oranları gibi finansal sonuçlardan etkileniyor. Yani portföyünüze aldığınız tüm şirketler aynı konjonktürlerden etkilenmesin , kimi maliyet baskısı , kimi enerji fiyatları , kimi enflasyondan , kimisi ise finansal olaylardan dolayı etkilenmeli. Çünkü her şirketin dönem dönem farklı baskılardan dolayı kötü gittiği dönemler olmuştur. Dengeli bir portföy oluşturmak her zaman sizin yararınıza olacaktır. #bist #bist100

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Onur Demir'in paylaşımına gelen o yorumlar...

 

 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Garanti, Yapı Kredi, Vakıfbank, Akbank, ING, Halkbank peş peşe açıkladı! 3 milyon TL'nin aylık getirisi uçtu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön