28 / 06 / 2024

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...

İkinci EYT düzenlemesi merak edilirken SGK uzmanı İsa Karakaş, çalışmalar ile olarak ilgili son bilgileri paylaşmış oldu. Buna göre, Karakaş, 5 sene erken emekli olunabileceğini ifade etti.



EYT düzenlemesinin ardından Bağ-Kur'lu küçük esnaf da prim gün sayısının SSK'lı çalışanla eşitlenmesini beklentiler arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Bağkurluların prim gününün 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaları olduğunu kaydetti. İkinci EYT için geri sayım başladığı belirtildi.

TGRT Haber yayınında konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, "İkinci bir EYT dalgası geliyor. Yaklaşık 1 milyon 850 bin kişi 2023 yılında EYT'den emekli olduğunu kaydederek, bu yılda SSK'lılardan 500 bin kişi EYT'den emekli olacaklar. Bunların haricinde Bağkur prim eşitleme dediğimiz mesele var. 9 bin prim günü fazla olduğu için 7200 güne düşürülmesi çalışmalar devam ediyor. Bütün hazırlıklar var, kimlerin kapsamda olduğu belli. Taslak Meclis'e getirilmesi kaldı" diye konuştu.

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...

Öte yandan, Karakaş şu ifadeleri kullandı: Diğer bir boyut da ev kadınları. Onlara da söz verildi, maliyet hesabı yapıldı. Daha az primle ve çocuk sayısına göre erken emekli olunabilecek. 3 bin 600 gün prim ödeyene 10 bin TL verdik değil mi 10 bin 80 gün prim ödeyene de 10 bin Türk Lirası verdiğin zaman eksik ödemesi var. Aslında maaşı 30 bin Türk Lirası olması gerekiyor.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkıyorsa gün sayısı daha fazla olanların daha fazla maaş alması gerekiyor. SSK, Bağkur ve memur emeklisine seyyanen zam olmadan düzeltme olamaz."

Erken emeklilik şartları neler? Kadın ve erkekler için prim, yaş hesaplaması...

Emekli maaşları erken yatacak mı? Tarih verildi:  Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Emekli ikramiyelerinde bu tarih ve saate dikkat! Erken davranan ikramiyeyi kapacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön