Ekonomi

Uzmanlar açıkladı! Oranları görenler gördüklerine inanamadı

 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel gıda fiyatları göstergesi 2022 senesinde   yüzde 1 oranında gerileme yaşarken. Türkiye'de ise gıda enflasyonunun yüzde 77 bazında yükseldiğini gösterdi. Örneğin, talepteki değişiklikler, girdi maliyetlerindeki değişiklikler (hammadde veya işçilik gibi), vergi veya düzenlemelerdeki değişiklikler veya daha genel olarak ekonomik koşullardaki değişiklikler nedeniyle fiyatlar yükselebilir veya düşebilir

Fiyatların zaman içinde dalgalanması alışılmadık bir durum değildir ve fiyatlardaki değişikliklere katkıda bulunan birçok faktör olabilir. Örneğin, talepteki değişiklikler, girdi maliyetlerindeki değişiklikler (hammadde veya işçilik gibi), vergi veya düzenlemelerdeki değişiklikler veya daha genel olarak ekonomik koşullardaki değişiklikler nedeniyle fiyatlar yükselebilir veya düşebilir.

Dünyanın öteki ülkelerinde ücretler düşerken Türkiye'de ücretlerin yükseldiğini görüyoruz. Bunun ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda farklılıklar, mal ve hizmetlere olan talep farklılıkları veya girdi maliyetlerindeki farklılıklar gibi çeşitli sebepleri olabilir. Döviz kurları veya ticaret politikaları gibi diğer faktörlerin de Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki fiyat eğilimleri farklılığına katkıda bulunması da mümkündür.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel gıda fiyatları göstergesi 2022 yılında yüzde 1 oranında gerileme kaydederek enflasyona yenildi. Türkiye'de ise bu hafta  açıklanan bilgiler ışığında 2022 yılında gıda enflasyonunun yüzde 77 oranında arttığını gösterdi. Küresel gıda fiyatları zirve seviyeleri test ettiği 2022 yılını eksi enflasyonla kapatarak, Aralık 2022 tarihinde Aralık 2021 tarihine kıyasla yüzde 1 gerileme gösterdi. 
Üstelik ücretler önceki aya oranla yüzde 1,9 oranında yaşadığı eksi ile gerileyerek düşüşünü dokuzuncu aya taşımış oldu.

Zamdan onlarda etkilendi! Steam o listeyi paylaştı! 

Uzun zamandır çıkması bekleniyordu! Honor Band 7 tanıtıldı... İşte fiyat ve özellikleri

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız