27 / 04 / 2024

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...



Dün akşam saat 21:38'de Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Söz konusu deprem İstanbul, Balıkesir ve Bursa gibi çevre şehirlerden de hissedildi. AFAD depremin derinliğini 10,44 kilometre olarak açıkladı. 

Ayrıca, depremde Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşın korku sebebiyle ikinci kattan atladığı ve hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Çanakkale'de yaşanan ve pek çok ilden hissedilen bu depremin ardından, uzman isimler peş peşe açıklamalarda bulundu. 

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa da da hissedilen 4.9 luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gönen fayını işaret etti ve 7.2 büyüklüğündeki depremi anımsatarak, stres birikiminin olduğu bir bölge meydana geldiğinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Dün akşam Çanakkale, Yenice’de 4,9 deprem meydana geldi. Deprem Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 senesinde ve 7,2 büyüklüğünde yaşandı. Stres birikiminin olduğu bir bölge bu şekilde görece küçük depremler beklenir. Sevgiyle" ifadelerine yer verdi. 

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa da da hissedilen 4.9 luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Prof. Dr. Süleyman Pampal da depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu ve "Burası Yenice-Gönen fayının olduğu bölge. Batı bölgede zaten yıkıcı depremler yakın tarihimizde oldu. Anadolu Fayı'nın güney kolunun doğu ucunda da 7'nin üzerinde 2 deprem mevcut. O kuzey kol, İstanbul'un Silivri açıklarında Avrupa Yakası'nın sahil kısmına yakın. Orta Marmara Fayı'nın kırılmasıyla meydana gelecek olan İstanbul'u tedirgin eden deprem" bilgilerini verdi. 

Ancak, Güney'de de tehlike olduğuna dikkat çeken deprem uzmanı Pampal, toplamda yıkıcı 4 deprem ürettiğinin altını çizdi. 

Süleyman Pampal, söz konusu açıklamasında "Bunun arasında kalan yani Bursa'nın içinden geçen ve 7.5'e kadar deprem üretme potansiyeli bulunan aktif fay var. O sebeple bölge bizleri tedirgin ediyor. Yalnızca İstanbul, Bursa ve Yalova, Balıkesir, Çanakkale'yi değil aynı zamanda tüm Marmara Bölgesi'ni etkileyecek 7 ve üzeri büyüklüğünde bir deprem meydana gelecek. Şu anda depremin olduğu yerde değil de Doğu'ya doğru, Bursa-Yalova arasındaki kesimde İznik, Pamukova ve Gölyaka'ya kadar olan kesimde kırılmamış, Çınarcık çukurluğunda güney kol üzerinde parçalar bulunuyor" diye konuştu. 

Pampal, bunların her birinin 7 ve daha büyük deprem üretme potansiyelinin olduğunu vurguladı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama: Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir!

Emeklilere o bankadan son dakika Mart müjdesi! Akbank emekli promosyon 2024 ne kadar? Şimdi rakamlara göz atın!

Bankalarda Mart 2024 depremi! Akbank, Ziraat, ING, Halkbank arka arkaya açıkladı!

SSK, BağKur, memur emeklilerine Mart şoku: 15 bin TL alanın maaşı 13.488 liraya geriledi!


Geri Dön