28 / 04 / 2024

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...



6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından borsada 8 Şubat’ta durdurulan işlemler, Çarşamba günü yeniden başlayacak.

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre geçtiğimiz hafta tartışmalara neden olan Borsa’da işlemlerin geç kapatılmasından sonra bu hafta da piyasaların nasıl açılacağına ilişkin tedirginlik var. 15 Şubat Çarşamba günü işlemlerin başlayacağı Borsa İstanbul’un açılmadan önce gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, “Depremzedelerin yaralarını sarması ve sakinleşme için Borsa İstanbul’un açılışı pazartesi gününe kadar ertelenebilir” ifadesini kullandılar.

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Uzmanlar, piyasaların rahatlaması için şu önerilerde bulunuyorlar: Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun verilerine göre deprem bölgesinde 400 bin civarında borsa yatırımcısının 56 milyar lirayı geçen portföyü var. İlk iki gün açık kalan piyasalar birçok depremzede yatırımcının zarar etmesine neden olmuştu. Enkaz altında kalan veya yakınlarını çıkarmaya çalışan yatırımcılar zararlarının karşılanmasını istiiyor. Deprem bölgesinde yakınını kaybeden evleri yıkılan yatırımcıların kredili işlemlerini kapatamadığını belirten piyasa uzmanları birçok yatırımcının temerrüde düştüğünü zararlarının büyük olduğunu belirtirken yapılan işlemlerin iptal edilerek zararların karşılanmasını istiyor.

ŞİRKETLER HİSSELERİ GERİ ALSIN

Piyasa uzmanları Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan Halkbank, Vakıfbank, Türk Hava Yolları, Turkcell ve Türk Telekom gibi birçok şirketin hisse geri alımları yaparak piyasayı desteklemesi gerektiğini söylüyor. Şirketlerin hisse geri alımının teşvik edilerek yatırımcının korunması gerektiğini belirten uzmanlar bu sürecin piyasalara olan güveni sarsmaması gerektiğini ifade ediyor. Küçük yatırımcının zarar etmemesi için önlemlerin biran önce alınması ve daha sonra piyasaları açmanın sağlıklı olacağı görüşünde.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön