Ekonomi

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kez yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanması kararı netleştirildi

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bankacılık sistemindeki toplam mevduat ve katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi hedefiyle yurt içi yerleşik kişilerin döviz ve altın mevduat ve katılım fonu sahiplerine ilişkin destekler açıklanmıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kez yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanması kararı netleştirildi.

Söz konusu yeni desteğe yönelik en çok merak edilen 15 soru ve yanıtları şöyle:

1-Türk lirası vadeli mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümden kimler yararlanabilecek?

Yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahibi Türk vatandaşları dahil Türkiye’de kanuni yerleşim yeri bulunan gerçek kişiler bu sistemden faydalanabilecek. Türkiye’de kanuni yerleşim yeri bulunan tüzel kişiler de bu sistemden yararlanabilecek.

2-Yurt içi tüzel kişilerin kapsamı nedir?

Bankalar ve Merkez Bankasınca belirlenen diğer mali kuruluşlar dışında kalan tüm şirket ve kuruluşlar uygulama kapsamındadır.

3-Gerçek ve tüzel kişiler için hesaplar hangi vadelerde açılabilecek?

 Kur korumalı TL mevduatı açıklaması 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

Altın bu inanılmaz seviyelere ulaşacak!

Altında büyük fırtına geliyor!

Döviz piyasasında sakin seyir görülüyor!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?