Vakfa ait konutlardan çıkarılma!
Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlarda personelin konuttan çıkarılma süreci nasıl oluyor? İşte Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği kapsamındaki vakfa ait konutlardan çıkarılma usulleri...
Vakfa ait konutlardan çıkarılma!
Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların tahliye süreci nasıl gerçekleşiyor? Vakfa ait konutlardan çıkarılma esasları nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtı Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.
Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere göre, belirtilen süreler sonunda konut boşaltılamaz ise tahsise yetkili makam tarafından haklarında derhal tahliye davası açılıyor.
Konuttan Çıkarılma:
Madde 23- Konutlar (24) üncü maddede belirtilen süreler sonunda boşaltılamaz ise tahsise yetkili makam tarafından haklarında derhal tahliye davası açılır.
Konutun tahsisine yetkili makam tarafından kendilerine tahsis yapılmadan konutları işgal edenler veya tahsis yapıldıktan sonra gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar ile konut blok veya gruplarındaki diğer konut sakinlerinin huzur ve sükununu bozucu, genel ahlak değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunan ve kendisine yapılan yazılı uyarılara rağmen bu davranışlarında ısrar ettiği tesbit edilenler hakkında da yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.
Yönetmeliğin 22. maddesi gereğince konutta oturma süresini doldurması nedeniyle tahliye için tebligat yapıldığı halde konutu tahliye etmeyenlerden aylık kira bedeli 10 kat fazlasıyla tahsil edilir.
Mahkeme kararıyla tahliye edilen görevliler bir daha Vakıf konutlarından yararlandırılamazlar.
Konut Blok veya Gruplarının Müşterek Hizmet ve İhtiyaçlarının Karşılanması:
Madde 24- Müşterek hizmet ve ihtiyaçların konutlarda oturanların kendi aralarından birer yıl süreyle ve yeteri kadar seçeceği yöneticiler aracılığı ile aşağıda belirtildiği şekilde karşılanır.
a) Konutların kapıcı, bahçıvan, kaloriferci, elektrikçi gibi hizmet personeli ile ortak kullanım alanlarının aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerini brüt yüzölçümleri oranına göre konutta oturanlardan tahsil etmek,
b) Konutların işletme, bakım ve onarım işleri için yıllık programlar hazırlamak ve Vakfa teklifte bulunmak,
c) Bahçe, otopark düzenlemesi ve konutların korunması hususlarında Vakfa teklifte bulunmak,
d) Yılda en az eki defa, konutların iç kısmının bakım onarımı ve tesisatlarının durumunu kontrol ettirmek,
Bu konuda, yönetici tarafından hazırlanan raporun aslı, yönetim işleri ile ilgili dosyada bir örneğide konut tahsis dosyasında saklanır.
e) Müşterek kullanıma ve yararlanmaya tahsis edilen bahçe ve yeşil sahaların kiracılar tarafından özel amaçları için kullanılmasını önlemek,
Tamamı Vakıf mülkiyetinde bulunan konut blok veya gruplarında, (a) bendinde belirtilen müşterek hizmet ve ihtiyaçların konut tahsis edilenler tarafından karşılanması esastır.
Konut blok veya gruplarının müşterek hizmet ve giderlerinin karşılanması ile ilgili olarak bu Yönetmelikte belirtilmeyen hususlarda 634 sayılı Kat Mülkiyetleri Kanunu hükümleri uygulanır.
Vakıf konutları geri alma tutanağı!
Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com